Vaasan yliopisto toteuttaa esteettömyyttä myös opiskelijavalinnassa ja valintakokeiden järjestelyissä ja noudattaa valtakunnallisen korkeakoulujen esteettömyyshankkeen (ESOK) Esteetön opiskelijavalinta -suosituksia.

  Erityisjärjestelyt

  Mikäli valintakokeeseen osallistuja tarvitsee erityisjärjestelyjä (lisäaikaa, irtopöydän, valintakoekysymykset suuremmalla fontilla tai pistekirjoituksella, jne.), hänen tulee ottaa yhteyttä hakijapalveluihin tarvittavien järjestelyjen aloittamiseksi.

  Erityisjärjestelypyynnössä on:

  • kerrottava millaisia järjestelyitä hakija tarvitsee
  • oltava liitteenä kopio lääkärintodistuksesta tai muusta vastaavasta asiantuntijan antamasta todistuksesta, joka osoittaa erityisjärjestelyiden tarpeen.

  Pyynnön liitteenä toimitettuja dokumentteja käytetään ainoastaan valintakoejärjestelyissä. Hakijan on myös ilmoitettava hakijapalveluihin, mikäli hän tarvitsee terveyssyistä valintakokeen aikana välipalan tai lääkitystä.

  • Hallintotieteiden, viestintätieteiden sekä tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakokeeseen hakevien on huomattava, että erityisjärjestelyitä tarvitsevien tulee tehdä koe Vaasassa.
  • Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa erityisjärjestelypyyntö toimitetaan siihen yliopistoon, jossa hakija tekee valintakokeen. Jos Vaasan yliopiston kauppatieteet on ensimmäinen tai ainoa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohde, palauta erityisjärjestelypyyntölomake yllämainittuun Hakijapalveluiden osoitteeseen.

  • Teknillisen alan DIA-yhteisvalinnassa erityisjärjestelypyyntölomake löytyy sähköisenä yhteisvalinnan omalta sivulta ja se käsitellään yhteisvalintaa koordinoivassa Aalto-yliopistossa.

   

  Hakemuksen toimittaminen

  Hakulomake valintakokeen erityisjärjestelyistä tulee toimittaa kevään 2017 yhteishaussa 20.4.2017 mennessä.

  Vaasan yliopiston hakukohteissa (pl. energia- ja informaatiotekniikka) hakija toimittaa erityisjärjestelypyyntölomakkeen (lomakelinkki on oikealla laatikossa) ja tarvittavat todistukset Vaasan yliopiston hakijapalveluihin osoitteella:

  Vaasan yliopisto/Hakijapalvelut
  PL 700
  65101 Vaasa

  Lomakkeen ja tarvittavat todistukset voi myös skannata sähköpostin liitteeksi osoiteeseen hakijapalvelut (at) uva.fi.

   

  Valintakokeen erityisjärjestelyissä yhteyshenkilönä toimii hakijapalveluiden asiantuntija, puh. 029 449 8166, s-posti hakijapalvelut(a)uva.fi.