Saat opintojen myötä kaveripiirin, joka voi olla tukiverkkosi myös myöhemmin työelämässä. Tai lähde mukaan aktiiviseen kerho- ja ainejärjestötoimintaamme ja tutustu uusiin kavereihin!

  Vaasan yliopistossa opiskelijoiden tiivis yhteisö on avoin kaikille. Ylioppilaskunta, ainejärjestöt, osakunnat ja erilaiset kerhot järjestävät tapahtumia ja virkistystä opiskelijoille.

  Opiskelijaelämää

  Jokainen yliopiston opiskelija kuuluu Vaasan yliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunta järjestää vuoden aikana useita rientoja, tietysti akateemisia perinteitä kunnioittaen. Ylioppilaskunnan järjestämiä vuoden kohokohtia ovat mm. vuosijuhlat, itsenäisyyspäivän soihtukulkue, vappu ja pikkujoulut. Opiskelijabileiden lisäksi juhlia voi tietysti myös kaupungin yökerhoissa ja hämyisissä pubeissa.

  Opiskelijakulttuuriin pääsee tutustumaan myös tutoreiden opastamana. Virkeä tutortoiminta takaa sen, että uusi opiskelija pääsee sujuvasti mukaan erilaisiin rientoihin jo heti opintojensa alkutaipaleella.

  Musiikin ystäviä varten yliopistolla on säännöllisesti konsertoiva kuoro sekä sinfoniaorkesteri. Monet löytävät paikkansa ylioppilasteatteri Rampin estradeilta.

  Myös ainejärjestöt, osakunnat ja kerhot pitävät omalta osaltaan huolen siitä, että kenenkään ei tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi. Toimintaa on tarjolla viikoittain, ja monipuolisesta valikoimasta jokainen löytää varmasti mieluisan vaihtoehdon.

  Tutustu omaan ainejärjestöösi:

  • Warrantti ry, kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö
  • Tutti ry, teknisten tieteiden opiskelijoiden ainejärjestö
  • Giga ry, teknisen viestinnän ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö
  • CoMedia ry, viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö
  • Hallinnoijat ry, hallintotieteiden opiskelijoiden ainejärjestö

  Vaasa oli ensimmäinen kaupunki Suomessa, jonne tuli opiskelijahaalareita 14.1.1981. Teekkarit ottivat ensimmäisenä käyttöön haalarit suuressa mittakaavassa.


  Opiskelijakaverit tekivät Vaasasta kodin

  Tytti Niemi kertoo päätyneensä Vaasaan opiskelemaan sähkö- ja energiatekniikkaa ”ihan tsägällä”. Opiskeluaikana Tytti on löytänyt itsensä yhdestä jos toisestakin järjestöhommasta, ja matkan varrelta on tarttunut paitsi merkittäviä taitoja työelämää ajatellen, myös laaja tulevaisuuden menestyjien verkosto. Ja kaiken harrastuneisuuden ja opiskelijayhteisön myötä pian Vaasasta tuli koti:

  – Oli todella absurdia tulla tänne ensimmäisenä päivänä, kun et tiennyt kaupungista, opintoalasta tai ihmisistä yhtään mitään. Mutta meillä on sen verran kovat tutorit ja upea opiskelijayhteisö, ettei sitä ihmettelyä kauan tarvinnut kärsiä. Kohta kärsittiinkin päät yhdessä piirianalyysin kimpussa.

   

  Teekkarius on uskomattoman yhteenliimaava elämys, ja uskon että olen sitä myöten saanut elinikäisiä ystäviä. Onneksi Vaasassa ollaan tiiviisti kampuksella myös muiden tieteenalojen kanssa – on mahtavaa, kun saadaan monialaisesti opiskelijoita puhaltamaan yhteen hiileen!


  Lue seuraavaksi: Suomen kaunein kampus

  9 hyvää syytä