Laboratoriot

mg_2695.JPG

Polttoaine- ja moottorilaboratoriot ovat olennainen osa Vaasan yliopiston tutkimusinfrastruktuuria. VEBICin laboratorioissa voi suorittaa monenlaista energiateknologioiden ja erilaisten polttoaineiden tutkimusta. Tällainen ympäristö on ihanteellinen sekä teollisuudelle että kansallisille ja kansainvälisille akateemisille tutkimusohjelmille.

Tutkimus keskittyy esimerkiksi uusiutuviin polttoaineisiin, joustavaan energiantuotantoon, polttomoottoreita käyttävien voimaloiden sähköjärjestelmiin, energiantuotannon hukkaenergian ja päästöjen vähentämiseen sekä energiasektorin yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin näkökohtiin. Vaasan alueella on tärkeitä toimijoita näillä aloilla, kuten maailmanlaajuisesti merkittävä dieselmoottorien ja -voimalaitosten valmistaja sekä laaja polttomoottorialan alihankkijaverkosto. Lisäksi alueella on kansainvälisesti huomattava automaatio- ja sähkötekniikan sektori.

Molemmat laboratoriot ovat tällä hetkellä rakenteilla ja ne ovat aikataulun mukaan valmiita vuoden 2017 loppuun mennessä. Tutkimusprofessorit, tutkijat ja tohtorikoulutettavat käyttävät niitä korkeatasoiseen kansainväliseen tutkimukseen. Tilat palvelevat myös maisteritutkintoihin liittyvää tutkimusta, ulkomaisia vaihto-oppilaita sekä laboratorioissa työskenteleviä tutkijoita. Yliopiston henkilökunnan tarkassa ohjauksessa laboratorioita käytetään myös opetustarkoituksiin. Kahden laboratorion lisäksi tiloihin tulee suurinopeuksisten moottorien testauslaitteistot sekä geoenergiavarasto.

Päivitetty 27.03.2017 - Verkkotoimitus
Login