Avoimen yliopiston Moodle-ohje

Nämä ovat ohjeet verkkokursseilla käytettävän Moodlen https://moodle.uwasa.fi kurssikirjautumiselle. Yleistä tietoa verkko-opinnoista löydät tästä.

Kurssiavain ja kirjautumisohjeet -tekstiviesti

Kursseilla, joilla käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea opiskelijoille lähetetään kurssiavain ja kirjautumisohjeet sisältävä tekstiviesti normaalisti kurssin alkamispäivänä.

Viestissä ilmoitetaan kurssin nimi, jonka avulla löydät kurssin Moodlesta mikäli käytät alla olevia ohjeita. Viestissä ilmoitetaan myös kurssille kirjautumisessa tarvittava kurssiavain.

Huom! Joissain tapauksissa kurssiavainohjeet saatetaan lähettää myös sähköpostitse. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi mikäli puhelinnumerosi on salainen tai jos puhelinnumerosi on ulkomainen.

Moodleen kirjautuminen

Avoimen yliopiston opiskelijat käyttävät HAKA-käyttäjätunnuksia, jotka he ovat noutaneet Käyttäjätunnuksen ja salasanan hallintapalvelusta.

1. Kirjaudu Moodleen osoitteessa: https://moodle.uwasa.fi (avautuu uuteen ikkunaan)

HUOM! Linkkiä avattaessa selain saattaa vaatia erillisen sertifikaatin hyväksyntää.

HUOM! Moodlen ulkoasu eroaa hiukan ao. kuvissa esitetystä 10.6.2014 tehdyn päivityksen johdosta. Moodlen toiminta on kuitenkin pysynyt samana.

01.PNG

2. Valitse ensimmäinen "Kirjaudu Vaasan yliopiston Haka-tunnuksella" kuvake.

Seuraavaksi järjestelmä kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa.

KÄYTTÄJÄNIMI (username) on opiskelijanumerosi, jonka eteen kirjoitetaan pienet la-kirjaimet ilman välilyöntejä, esim. la12345. Opiskelijanumerosi saat käyttäjätunnuksen ja salasanan hallintapalvelusta. OHJE

SALASANA (password) Aseta salasanasi jonka olet asettanut käyttäjätunnuksen ja salasanan hallintapalvelussa. OHJE. (Aakkoskoolla on merkitystä.)

KUN KIRJAUDUT ENSIMMÄISEN KERRAN:

Moodle pyytää sinua täyttämään henkilötietosi ja hyväksymään käyttöoikeussopimuksen. Osa henkilötiedoista tulee automaattisesti lomakkeelle, joten täytä vain puuttuvat kohdat. Huomaathan, että sähköposti, paikkakunta ja kuvaus ovat pakollisia. Kuvauksessa voit kertoa muille hieman itsestäsi, mutta vaikka viivankin kirjaaminen kuvaukseen riittää rekisteröitymisessä eteenpäin pääsemiseen.

3. Mikäli kirjautuminen onnistui, ohjaudut Moodlen etusivulle.


Miten löytää oikea kurssi Moodlesta?

4. Moodlen etusivulta löytyy Kurssikategoriat -lista (Course categories). Ensimmäisellä kerralla valitset ja rekisteröit itsesi verkkokurssille, jolle haluat osallistua.

Normaalisti avoimen yliopiston kurssit sijaitsevat kurssikategoriassa "Avoin yliopisto". Valitse esim. Avoin yliopisto, että löydät listauksen Avoimen verkkokursseista. (Noudata saamasi ohjeistusta kurssin löytymisestä.)

03.PNG

5. Kurssilistauksessa voit valita kurssin, jolle olet kirjautumassa. Huom! Kurssilistaus jakaantuu usealle sivulle, joten mikäli et heti näe haluamaasi kurssia, tarkista myös muut sivut painamalla (seuraava -painiketta).

Löydettyäsi oikean kurssin, klikkaa sen nimeä päästäksesi verkkokurssin rekisteröintisivulle, jossa tarvitset kurssiavainta.

04.PNG

 

Huom! Jos kurssia ei löydy listauksesta, on mahdollista, ettei opettaja ole vielä avannut kurssialustaa. Kurssialusta avataan useimmiten kurssin alkamispäivänä tai päivää aikaisemmin.

 

6. Rekisteröintisivulla anna Kurssiavain, jonka olet saanut kurssin ensimmäisellä luennolla tai sähköpostitse hiukan ennen kurssin alkua ja rekisteröidy verkkokurssille.

05.PNG

 

Seuraavalla kerralla Moodleen kirjautuessa rekisteröity kurssi näkyy omissa kursseissasi etusivun vasemmassa laidassa ja voit sitä klikkaamalla suoraan kirjautua sisään verkkokurssille.

7. Kurssille rekisteröityminen on nyt valmis ja voit aloittaa opiskelun Moodlessa!

Huom! Kurssialusta Moodlessa saattaa olla avoinna vain rajoitetun ajan (esim. viimeiseen tenttiin tai muun suoritustavan loppuun saakka). Jos siis haluat taltioida kurssilla olevaa materiaalia ym. itsellesi, ota ne talteen jo hyvissä ajoin ennen kurssin loppua.

Älä myöskään poista itse itseäsi kurssilta Moodlessa ennen kuin olet saanut kurssilta arvosanan. Mikäli kurssilla on esimerkiksi palautettuja, arvostelemattomia harjoitustöitä ja poistat itsesi kurssilta, häviävät myös palauttamasi tehtävät.

Ongelmia kirjautumisessa?

  • Tarkista, että kirjoitit salasanasi (Moodleen kirjautuminen) / kurssiavaimen (kurssille kirjautumisessa) varmasti oikein (huomioi kirjainkoko!)
  • Oletko kirjautumassa varmasti oikealle kurssille? Usein samalla nimellä olevia kursseja on Moodlessa monta. (esim. eri tiedekuntien kursseja). Avoimen yliopiston kurssit ovat yleensä Avoimen yliopiston kurssikategoriassa.
  • Kirjautumiseen ja tunnuksiin liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä yliopiston helpdeskiin, helpdesk(at)uva.fi tai 029 449 8051.
  • Kurssien sisällöstä ja sen toimivuudesta vastaavat kurssien opettajat.
Päivitetty 21.04.2016 - Levón-instituutti
Login