Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_mihaela_irimia_professor_finsse7.jpg

10.10.2015

Maailmassa on monta nykyaikaisuutta

Bukarestin yliopiston professori ja kulttuurisen identiteetin tutkimuskeskuksen (CESIC) johtaja Mihaela Irimia tutkii nykyaikaisuuden eli moderniteetin (modernity) haasteita. - Nykyaikaisuuden tutkimuksessa on viimeisen 25 vuoden aikana huomattu, että ei ole ehkä vain yhtä modernia - käsitystä siitä, mikä on nykyaikaista, vaan kulttuurit ovat eri vaiheissa ja on mieluummin puhuttava moderniteeteista monikossa, Irimia sanoo. Professori Irimia oli yksi pääpuhujista Vaasan yliopistolla...

thumbnail_080.JPG

08.10.2015

Palosaaren kampusalueen Lukiopäivässä ennätysmäärä tulijoita

Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) järjestämä jokasyksyinen Lukiopäivä keräsi torstaina 8.10. noin 2 000 osanottajaa. Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

thumbnail_vaasan_yliopisto_01.jpg

08.10.2015

Vaasan yliopisto menestyi OKM:n yrittäjyysvertailussa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on selvittänyt korkeakoulujen toimia yrittäjyyden edistämisessä ja yritysyhteistyön kehittämisessä. Yrittäjämäinen yliopisto -luokkaan sijoittui viisi itsearvioinnissa korkeimman vastaajakeskiarvon saanutta yliopistoa. Nämä yliopistot ovat Vaasan yliopisto, Aalto-yliopisto, Hanken, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto.

thumbnail_a018.jpg

07.10.2015

Namibian suurlähettiläs ehdottaa opiskelija- ja tutkijavaihtoa

Vaasan yliopiston teknillisessä tiedekunnassa keskiviikkona vieraillut Namibian suurlähettiläs Bonny Haufiku näkee, että Vaasan yliopisto ja Namibian yliopisto voisivat tehdä yhteistyötä koulutuksessa ja tutkimuksessa. – Yhteistä tutkimusta, vaihto-opiskelijoita, vierailevia professoreita ja ehkä apua instituutioiden perustamisessa.

thumbnail_a001.jpg

06.10.2015

Yhdysvaltain uusi suurlähettiläs Adams vieraili Vaasan yliopistolla

Yhdysvaltain uusi suurlähettiläs Suomessa Charles C. Adams vieraili tänään Vaasassa ja Vaasan yliopistolla. Hän tapasi aamupäivällä Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin rehtorit sekä kiersi opiskelijoiden mukana kampuksella. – Yliopistojen tilat, osaaminen ja kunnianhimo tekivät minuun vaikutuksen, Charles C. Adams sanoi tänään lehdistötilaisuudessa Vaasan yliopistolla.

thumbnail_027.JPG

01.10.2015

Aasian tutkimuksen päivät yliopistolla: Alueellistuminen on kuuma trendi Aasiassa

Alueellistuminen on juuri nyt mielenkiintoinen trendi Aasiassa. Esimerkiksi populaarikulttuuri on luomassa uutta yhtenäisyyttä Aasian. Vaasan yliopistolla järjestäänkin tänään Aasian tutkimuksen päivät aiheenaan alueellistuminen. Tapahtumasta vastaa yliopistojen yhteinen Aasia-verkosto. – Kun kiinalaiset katsovat korealaisia televisio-ohjelmia, se auttaa heitä ymmärtämään, että emme ole erillään toisistamme, vaan kulttuureissa on paljon samaa, sanoo professori Soo Hyun Jang...

2.jpg

01.10.2015

Ikääntyvien yliopistossa Sibelius, sauna ja sisu

Syksyn 2015 ikääntyvien yliopiston luentosarja 6.10, 27.10 ja 24.11.

thumbnail_mahdollisuudet_maailmalle_2015.jpg

30.09.2015

Mahdollisuudet maailmalle -infopäivä ulkomailla opiskelusta 14.10.2015

14.10.2015 järjestetään Mahdollisuudet maailmalle -infopäivä ulkomailla opiskelusta.