Uutiset

Kategoriat:

8.jpg

15.08.2016

Opiskelu kesällä 2016

Opintojen etenemistä voi edistää kesäajan opiskelulla.

14.jpg

15.08.2016

Tritonia Yliopistonranta auki koko kesän

Tänä kesänä Tritonia Yliopistonranta on auki koko kesä-, heinä- ja elokuun (pe-la suljettu).

18.jpg

05.08.2016

YTHS:n aukioloajat kesällä 2016

Vaasan YTHS on suljettu kesällä 4.7.-7.8.2016 (viikot 27-31).

thumbnail_tuulimylly1.jpg

24.05.2016

Tutkittua melua tuulivoimalasta

Tuulivoimaa on rakennettu Suomeen reippaalla tahdilla. Voimaloiden yleistyessä valitukset tuulivoimamelusta ovat lisääntyneet. Meluvaikutukset herättävät kansalaisissa paljon kysymyksiä ja epäluuloja. Liikkeellä on myös paljon huhuja. Uudessa Vaasan yliopistolehti Vox cordisissa haastatellun Vaasan yliopiston tutkijatohtorin Petri Välisuon mukaan kansalaisia puhuttava melu kaipaa huhujen sijaan tutkittua tietoa. Yliopistolla onkin parhaillaan käynnissä hanke, jossa tutkitaan...

thumbnail_globe.jpg

23.05.2016

Itse järjestetty työ ulkomailla voi olla loukku asiantuntijalle

Omaehtoinen kansainvälinen uraliikkuvuus ei aina lisää työntekijän kokemusta omasta työllistyvyyskykyisyydestä ja voi olla riski myös työnantajalle, ilmenee KTM Paula Makkosen väitöstutkimuksesta. Kansainvälisen omaehtoisen uraliikkuvuuden (itse järjestetty työsuhde ulkomailla) oletetaan perinteisesti parantavan yksilön työllistyvyyskykyisyyttä ja uratyytyväisyyttä, sekä lisäävän työnantajien mahdollisuuksia palkata kansainvälisiä asiantuntijoita...

thumbnail_savonius___windside.jpg

20.05.2016

Väitös: Kaupunkiympäristöön soveltuva Savonius-tuulivoimala saa lisää tehoa

Suomalaista keksintöä, pystyakselista Savonius-tuulivoimalaa, voidaan edelleen kehittää, käy ilmi Svetlana Marmutovan Vaasan yliopistossa tekemästä väitöstutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan Savonius-tuulivoimalan tehokerrointa voidaan parantaa noin kahdeksan prosenttia eli kaksi prosenttiyksikköä roottorin mekaniikkaa muuttamalla. Tuulivoimalan tehokerroin on voimalan tuottaman tehon ja ilmavirtauksessa olevan tehon suhde.

thumbnail_7650804342_9715bb425f_b.jpg

19.05.2016

Saksan kieli pitää pintansa suomalaisessa yritysviestinnässä

Englannin kielen vahvistaessa asemaansa saksan kieli ei suinkaan ole jäänyt unholaan, vaan sillä on yhä paikkansa suomalaisessa yritysviestinnässä. Tutkimushankkeessa Yritysviestintä Pohjanmaan ja saksankielisten maiden välillä selvitettiin kielten käyttöä ja merkitystä pohjalaismaakunnissa yrityksissä, joilla on liikesuhteita saksankielisiin maihin. Toukokuussa julkaistussa tutkimusraportissa esitellään hankkeen yhteydessä toteutetun kyselyn tulokset.

thumbnail_vox_cordis_2016_2.jpg

17.05.2016

Yliopistolehti Vox cordis 2/2016 ilmestyi – teemana rohkeus

Rohkeasti tuntemattomaan/ Jaettu hyöty innostaa energian säästöön/ Tutkittua melua tuulivoimalasta/ Piilokorruption anatomiaa / Palo kertoa tarinoita/ Korkeanpaikankammoinen huimapää/ Merkkipäivästä iloa yliopistolle/ Vahva kehittämisen vuosi/ Uusi strategia kohti energistä tulevaisuutta/ Mitä on rohkeus?