Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_279.jpg

12.02.2016

VAKKI ry valitsi Vuoden humanistiksi Kaarina Hazardin

Vaasan yliopiston kääntämisen, erikoisalaviestinnän ja monikielisyyden tutkijayhdistys VAKKI ry valitsi Vuoden humanistiksi 2016 helsinkiläisen kulttuurialan pätkätyöläisen Kaarina Hazardin. Vuoden humanisti on henkilö, joka on nostanut arvokeskusteluun ihmiset ja ihmisyyden. Vuoden humanisti valittiin VAKKI ry:n kansainvälisessä tutkijasymposiumissa torstaina 11. helmikuuta.

thumbnail_juna_flickr1.jpg

11.02.2016

Tunnin juna luo talouskasvua

Turun ja Helsingin välinen nopea ratayhteys eli niin sanottu Tunnin juna voisi toteutuessaan tuoda tutkimuksen mukaan jopa 80 miljoonan euron vuosittaisen hyödyn, sanoo Vaasan yliopiston taloustieteen professori Hannu Piekkola.

14.jpg

10.02.2016

Onko tavoitteenasi yliopistotutkinto?

Avoimessa yliopistossa opiskelu on yksi tie yliopistoon. Vaasan yliopiston kaikkiin tiedekuntiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi kesällä järjestettävien päävalintojen lisäksi myös avoimen yliopiston väylän kautta, ilman valintakoetta.

14.jpg

08.02.2016

Opintotuen ratkaisutoiminta Vaasan yliopistossa päättyy 1.1.2017

Opintotuen ratkaisutoiminta yliopistoissa päättyy kahden seuraavan vuoden aikana. Kela on päättänyt irtisanoa sopimukset, joiden perusteella suurin osa yliopistoista on ratkaissut omien opiskelijoidensa opintotukihakemukset. Viimeistään vuoden 2018 alusta alkaen kaikki opintotukiasiat ratkaistaan Kelassa.

thumbnail_skaala_ikkuna.jpg

05.02.2016

Palkittu ilmanvaihtoikkuna syntyi Vaasan yliopiston ja Skaalan tutkimusyhteistyöllä

Vaasan yliopiston yhdessä ylihärmäläisen ikkunavalmistajan Skaalan kanssa kehittämä ikkunaratkaisu on saanut vuoden 2016 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon. Älykäs ikkuna sisältää lämmön talteenotolla varustetun ilmanvaihtolaitteen.

thumbnail_samhallsvetarhuset_2_100603_mpn_original.jpg

29.01.2016

Kauppatieteellisen tiedekunnan ja Uumajan yliopiston kauppakorkeakoulun strateginen yhteistyö edistyy

Vaasan yliopiston kauppatieteellinen tiedekunta ja Uumajan yliopiston kauppakorkeakoulu valmistelevat yhteisiä kaksoistutkintoja. Varadekaani Jorma Larimon johtama Kauppatieteellisen tiedekunnan ja Kansainvälisten asioiden yksikön delegaatio vieraili Uumajan yliopiston kauppakorkeakoulussa torstaina, 28. tammikuuta.

thumbnail_vy.jpg

27.01.2016

Yliopisto palkitsi vuoden 2015 tutkimus- ja opetusteot

Vaasan yliopisto palkitsi viime vuoden tutkimus- ja opetusteot vuosipäivän juhlassa 27. tammikuuta. Vuoden tutkimusteko -palkinnon sai teknillisen tiedekunnan sähkö- ja energiatekniikan yksikön professori Seppo Niemi ja opetusteko-palkinnon markkinoinnin yksikön yliopistonlehtori Ari Huuhka kauppatieteellisestä tiedekunnasta.

thumbnail_vaasan_yliopisto_23.jpg

25.01.2016

Yliopisto uudistaa tukipalveluiden organisaatiotaan

Vaasan yliopisto uudistaa kevään 2016 aikana organisaatiotaan asiakaslähtöisemmäksi, sujuvammaksi ja joustavammaksi. Lähes vuoden mittaisessa yhteisessä kehittämistyössä on kuultu opetus- ja tutkimushenkilökunnan ja opiskelijoiden toiveita ja palvelutarpeita.