Uutiset

Kategoriat:

8.jpg

15.08.2016

Opiskelu kesällä 2016

Opintojen etenemistä voi edistää kesäajan opiskelulla.

3.jpg

01.07.2016

Uusille opiskelijoille suunnatut infopäivät opinnoista 9.8. ja 16.8.

Avoin yliopisto järjestää opiskelijoilleen syksyisin opintoneuvontatilaisuuksia, joiden tarkoituksena on vauhdittaa opintojen alkua.

thumbnail_pukumies2.jpg

27.06.2016

Väitös: Narsistiset esimiehet voidaan kokea hyvinä johtajina

Hanna Peltokangas tarkastelee johtamisen alan väitöskirjassaan esimiesten persoonallisuuden, työsuoriutumisen ja työuupumuksen välisiä yhteyksiä. Väitöstutkimuksen tulokset yllättävät. Esimerkiksi narsistiset esimiehet näyttävät saavat alaisiltaan hyviä arvioita esimiestaidoistaan. Tarkemmin tutkittaessa käy kuitenkin ilmi, että mitä enemmän narsistisia piirteitä johtajalla oli, sitä lyhyemmän aikaa hän oli ehtinyt olla toimessaan.

thumbnail_sprakmoten_i_skonlitteratur.jpg

27.06.2016

Kirjailijat kyseenalaistavat yksikielisyyden – yhteiskunnan muutos heijastuu kirjallisuuteen

Kirjailijat uskaltavat rohkeammin käyttää teksteissään eri kieliä, käy ilmi Vaasan yliopiston uudesta julkaisusta. Professorit Harry Lönnroth ja Siv Björklund ovat toimittaneet Språkmöten i skönlitteratur. Perspektiv på litterär flerspråkighet -kirjan, joka käsittelee monikielisyyden ilmenemistä ruotsinkielisessä tai muilla pohjoismaisilla kielillä kirjoitetussa kaunokirjallisuudessa.

thumbnail_mg_7674.jpg

22.06.2016

Kauppatieteellisen tiedekunnan maisteriohjelmalle merkittävä kansainvälinen tunnustus

Vaasan yliopiston englanninkielinen maisteriohjelma Master’s Degree Programme in Finance on läpäissyt kansainvälisen EPAS-laatuarvioinnin. Maisteriohjelmalle myönnetty korkeimman tason viisivuotinen EPAS-laatutunnus osoittaa koulutuksen olevan kansainvälistä kärkitasoa.

thumbnail_vy.jpg

21.06.2016

Aiesopimus Vaasan yliopiston kieliopintojen siirtämisestä Jyväskylän yliopistoon

Vaasan ja Jyväskylän yliopistot haluavat yhdessä vahvistaa yliopistojensa profiileja. Vaasan yliopiston tavoitteena on erikoistua yhä vahvemmin kauppatieteisiin, tekniikkaan, viestintään ja hallintotieteisiin kehittääkseen kansallista ja kansainvälistä kilpailukykyään. Jyväskylän yliopisto haluaa vahvistaa kielten painoalaansa. Vaasan ja Jyväskylän yliopistojen hallitukset ovat alustavasti päättäneet esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Vaasan yliopiston...

thumbnail_eija_makinen_2.jpg

17.06.2016

Mitä professorit tekevät kesällä?

Kesällä vain lekotellaan rannalla ja otetaan rennosti mökillä grillatessa? Vai onko kesäkausi professoreille myös jotain ihan muuta? Vuosi sitten valtiovarainministeri Alexander Stubb moitti professoreita liiasta lomailusta. ”On kolme syytä olla professori: kesä-, heinä- ja elokuu”, hän sanoi. Professoriliitto hiiltyi ja muistutti professorien vuotuisen työajan olevan satoja tunteja pitempi kuin työntekijöillä yleensä. Kysyimme Vaasan yliopiston professoreilta, mitä he...

thumbnail_paikkaperustaisuus.JPG

17.06.2016

Paikkaperustaisuutta vahvasti vaasalaisittain

Aluekehittämisen ja ‑politiikan uudet avaukset olivat tapetilla, kun Helsingissä järjestettiin torstaina 16.6. Näkökulmana paikkaperustainen yhteiskunta -kirjan julkistamistilaisuus. Tilaisuudessa kirjaa esittelivät kirjan toimittaja yliopistonlehtori Ilkka Luoto ja avausartikkelin kirjoittaja professori Hannu Katajamäki Vaasan yliopistosta.