Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_henna_syrjala-vaasan-yliopisto-netti1.jpg

18.10.2017

Määrääkö lemmikki kuluttamisestasi?

Millä autolla ajat, missä asut, koska työskentelet, kenen kanssa menet naimisiin ja millaista elämää vietät? Teetkö elämäsi tärkeimmät päätökset Mirrin tai Rekun vuoksi? Vaasan yliopiston markkinoinnin yksikön tutkijatohtori Henna Syrjälä toteaa, että lemmikinomistaja tekee yllättävän monia kulutusvalintoja lemmikkieläimensä ehdoilla.

thumbnail_lukiopaiva1.JPG

12.10.2017

1700 lukiolaista tutustui Suomen kauneimpaan kampukseen

Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin yhteisessä Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla.

thumbnail_yliopisto_2_2_muutettu_paidan_vari.jpg

12.10.2017

Hallinnon työprosessit tehostuivat

Vaasan yliopiston ja Certian yhteinen kehitysprojekti sujuvoitti Vaasan yliopiston talous- ja henkilöstöhallinnon prosesseja, vapautti resursseja ydintoimintaan sekä tehosti työtä.

thumbnail_network8.JPG

10.10.2017

Vaasa Network tuo korkeakoulujen osaajat yritysten käyttöön

Vaasa Network on yhteistyöalusta, joka tarjoaa Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin opettajien ja opiskelijoiden osaamisen yritysten käyttöön. Vaasa Network auttaa löytämään oikeat osaajat liiketoiminnan innovointiin, kansainvälistymiseen, digitalisaatioon, rekrytointiin ja rahoitusvaihtoehtoihin.

thumbnail_ktt_marika_salo.jpg

09.10.2017

Sijoitusneuvonta - pakkomyyntiä vai palvelua?

Onko sijoitusneuvonta pakkomyyntiä vai asiakkaan edun mukaista palvelua? Sijoitusneuvonta on ollut viime aikoina paljon otsikoissa, eikä erityisen positiivisessa valossa. Myös Finanssivalvonta on joutunut puuttumaan asiaan – tänä vuonna kaksi isoa suomalaispankkia ja kaksi sijoituspalveluyritystä on saanut varoituksen ja historiallisen suuret seuraamusmaksut puutteista ikäihmisille tarjotussa sijoitusneuvonnassa. Vaasan yliopiston talousoikeuden tutkijatohtori Marika Salo pitää...

thumbnail_aluekehittaminen_lars_seija_virkkala.jpg

05.10.2017

Miten alue voi erikoistua älykkäästi? – Uusi kansainvälinen LARS-hanke käynnistyi

Älykkään erikoistumisen ideana on, että alueet etsivät omat vahvuutensa ja ydinosaamisensa. Sitä kautta syntyy uusia innovaatioita. Vaasan yliopisto on mukana uudessa kansainvälisessä LARS-hankkeessa, jossa osallistuja-alueet voivat oppia älykkään erikoistumisen strategioiden hyvistä käytännöistä. – Ylikansallisessa oppimisessa sovelletaan Vaasan yliopiston aluetieteessä kehitettyjä teorioita ja menetelmiä, kertoo aluetieteen professori Seija Virkkala.

thumbnail_kytolanjuha.jpg

02.10.2017

Väitös: Laivanrakennuksesta malli kestävän kehityksen johtamiseen

Vaasan yliopistossa tehty uusi väitöstutkimus osoittaa, että kestävä kehitys voidaan yhdistää kannattavasti osaksi yritysten liiketoimintaa. Tuotantotalouden alalta väittelevän Juha Kytölän väitöstyö antaa yritysjohdolle myös konkreettisen työkalun, jonka avulla prosessia voidaan ohjata ja johtaa.

thumbnail_seeds_joel.jpg

29.09.2017

Opintomatkalta ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksiin

Huawein kansainvälinen opiskelijaohjelma Seeds for the Future vei elo-syyskuussa kymmenen suomalaisopiskelijaa Kiinaan kahden viikon opintomatkalle. Vaasan yliopistosta mukana oli automaatiotekniikkaa opiskeleva Joel Reijonen. Matka toi opiskelijoille ymmärrystä kansainvälisen työelämän vaatimuksista sekä omasta osaamisesta.