Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_img_3816.jpg

19.10.2016

Vaasan yliopiston tutkintoon johtava kielten koulutus siirtyy Jyväskylän yliopistoon

Vaasan ja Jyväskylän yliopistojen hallitukset ovat hyväksyneet sopimuksen, jonka mukaan Vaasan yliopiston tutkintoon johtava kielten koulutus ja tutkimus siirretään 1.8.2017 alkaen Jyväskylän yliopistoon. Vaasan yliopisto erikoistuu yhä vahvemmin kauppatieteisiin, tekniikkaan, viestintään ja hallintotieteisiin kehittääkseen kansallista ja kansainvälistä kilpailukykyään. Jyväskylän yliopisto vahvistaa soveltavan kielentutkimuksen painoalaansa.

thumbnail_juoppo.jpg

19.10.2016

Perttolan ja Pernaan monitieteinen artikkeli palkittiin konferenssin parhaana

Vaasan yliopiston tohtorikoulutettavat Laura Perttola ja Hanna–Kaisa Pernaa ovat saaneet Young Researcher Award -palkinnon liettualaisen Šiauliain yliopiston järjestämässä kansainvälisessä konferenssissa. Heidän monitieteinen tutkimusartikkelinsa palkittiin parhaana 56 artikkelin joukosta.

thumbnail_prize.jpg

17.10.2016

Helsinki Challenge: 375 000 euroa tiedepohjaisille ratkaisuille, jotka vaikuttavat yhteiskuntaan

Tulevaisuuden haasteita ei ratkaise kukaan yksin. Helsinki Challenge on tiedepohjainen ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin ja tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamiseen luodaan tiedeyhteisön ja yhteiskunnan osaajien yhteistyöllä.

thumbnail_asiakaskokemus-seminaari.JPG

14.10.2016

Hyvä paha some: Asiakaskokemus leviää sosiaalisessa mediassa

Asiakaskokemuksen merkitys kilpailuetuna kasvaa jatkuvasti. Sosiaalinen media tuo oman lisänsä koventuneeseen kilpailuun: Asiakaskokemus leviää nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja palautteenhallinnan merkitys korostuu.

thumbnail_vaasan_yliopisto_41.jpg

14.10.2016

Tekniikan akateemiset TEK lahjoittaa 15 000 euroa yliopistolle

Tekniikan akateemiset TEK juhlisti 120-vuotista historiaansa perjantaina 14. lokakuuta Vaasassa lahjoittamalla Vaasan yliopistolle 15 000 euroa. Valtio on luvannut pääomittaa yliopistoja enintään kolminkertaisesti suhteessa 30.6.2017 mennessä hankittuun yksityiseen rahoitukseen, joten TEKin lahjoitus voi merkitä Vaasan yliopistolle jopa 60 000 euroa lisärahaa.

thumbnail_035.JPG

13.10.2016

1800 lukiolaista vieraili Suomen kauneimmalla kampuksella

Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK järjestivät torstaina 13. lokakuuta yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo kahdeksatta kertaa. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään ilmoittautui tänä vuonna yli 1800 vierasta.

thumbnail_factory.jpg

12.10.2016

Teollisuustuotannon digitalisaatio vaatii koulutusta ja tietoisuuden edistämistä

Kuinka teollisuutta voitaisiin uudistaa ja digitalisoida? Vaasan yliopisto SC-Research -tutkimusryhmä tekee parhaillaan aiheesta kansainvälistä vertailututkimusta. Tutkimusryhmän iREN-tutkimushankkeessa on saatu alustavia tuloksia Suomesta ja Yhdysvalloista. Ne osoittavat, että molemmissa maissa digitalisaation eteneminen tehdasteollisuudessa vaatisi sekä tietoisuuden lisäämistä että koulutusta uusien taitojen hankkimiseksi. Vaasan yliopiston rehtori, SC-Research -tutkimusryhmän...

thumbnail_taloudellinen_lukutaito.jpg

12.10.2016

Suomalaisten taloudellinen lukutaito toiseksi paras OECD:n tutkimuksessa - Suomen tulokset perustuvat Vaasan ja Tampereen yliopiston tutkimukseen

Suomalaisten taloudellinen lukutaito on 30 maan vertailussa toiseksi korkein, selviää OECD:n uudesta tutkimuksesta. Korkein taloudellinen lukutaito oli Ranskassa. Tutkimuksen maista 17 on OECD-maita ja 13 OECD:n ulkopuolisia maita. Tulokset Suomen osalta perustuvat Vaasan ja Tampereen yliopistojen tekemään tutkimukseen, jonka ovat tehneet Vaasan yliopiston taloustieteen professori Panu Kalmi ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkimusjohtaja Olli-Pekka...