Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_vaasan_yliopisto_12.jpg

27.02.2017

Suomen Kulttuurirahasto myönsi apurahoja Vaasan yliopiston tutkijoille

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt vuosijuhlassaan 27. helmikuuta apurahan viidelle Vaasan yliopiston tutkijalle. Kaikkiaan Suomen Kulttuurirahasto jakoi 25 miljoonaa euroa apurahoja tieteelle ja taiteelle.

thumbnail_intiansuurlahettilas_054.jpg

22.02.2017

Intian suurlähettiläs: Uusiutuvan energian ohjelma voi tarjota mahdollisuuksia

Intian kunnianhimoinen uusiutuvan energian ohjelma voi tuoda mahdollisuuksia myös suomalaisille energiasektorin yrityksille, sanoo Vaasan yliopistossa vieraillut Intian suurlähettiläs Ashok Kumar Sharma.

thumbnail_olli-pekka_viinamaki1.jpg

20.02.2017

Luottamuksesta elinvoimaa kunnalle?

Ilman julkisen vallan ja yritysten välistä luottamusta ja uskoa toisiinsa kunnan vetovoimalle voi käydä huonosti, sanoo tutkimusjohtaja Olli-Pekka Viinamäki Vaasan yliopiston julkisjohtamisen oppiaineesta. Hän luennoi aiheesta tiistaina 21. helmikuuta klo 18 Seinäjoen kaupunginkirjastossa Minä ja tiede -yleisöluennolla ”Luottamuksesta elinvoimaa kunnalle”. Sama luento pidetään myös Vaasan pääkirjastossa torstaina 23. helmikuuta klo 18.

thumbnail_erkki.jpg

17.02.2017

Vuoden ensimmäinen Vox cordis ilmestyi

Tämän vuoden ensimmäinen Vox cordis -lehti on ilmestynyt. Lehdessä esitellään monipuolisesti tutkimus- ja koulutusuutisia Vaasan yliopistolta. Voimme lukea muun muassa yliopiston geoenergiaan liittyvästä tutkimuksesta, josta kertovat tutkimusjohtaja Erkki Hiltunen ja tutkija Anne Mäkiranta.

thumbnail_siirtohaku.jpg

17.02.2017

Vaasan yliopiston kielten opiskelijoiden siirtohaku Jyväskylään päättyi

Siirtohaku Vaasan yliopiston kielten perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille Jyväskylän yliopistoon päättyi torstaina 16. helmikuuta. Siirtohaussa opiskelupaikan vastaanottavan opiskelijan opinto-oikeus siirtyy Vaasasta Jyväskylään syksystä 2017 alkaen. Hakijoita siirtohaussa oli 151. Kevätlukukaudella 2017 läsnä olevaksi on ilmoittautunut 560 opiskelijaa. Erityisesti jatko-opiskelijat olivat aktiivisia siirtohaussa.

thumbnail_vaasan_yliopiston_vebic.jpg

16.02.2017

Älykkäiden sähköjärjestelmien tutkimusalustalle merkittävä rahoitus – täydentää VEBICiä

Työ- ja elinkeinoministeriön ja Vaasan seudun väliseseen kasvusopimukseen perustuen on myönnetty merkittävä rahoitus hankkeelle, jonka tavoitteena on toteuttaa uusi älykkäiden sähköjärjestelmien tutkimusalusta. Lisäksi Vaasan kaupunki ja VASEK osallistuvat hankkeeseen 180 000 euron vastinrahoituksella.Rahoituspäätöksen on tehnyt Pohjanmaan liitto, joka toimii paikallisesti valtionapuviranomaisena. Älykkäiden sähköjärjestelmien Smart Energy Systems Research Platform (SESP)...

thumbnail_usnavy-erkki-tekes2.jpg

15.02.2017

US Navy vieraili Vaasan yliopistolla

US Navyn tutkimuksesta vastaava siviilijohto vieraili Vaasassa keskiviikkona 15. helmikuuta. Delegaatio kiersi opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa ja heille esiteltiin yliopistoa ja Vaasa Energy Business Innovation Centre VEBICiä.

thumbnail_raisio.jpg

14.02.2017

Vaasan yliopisto ja Keva käynnistivät podcast-sarjan kompleksisuudesta

Vaasan yliopisto käynnisti kuntien eläkelaitos Kevan kanssa yhteistyössä podcast-sarjan, jonka tavoitteena on tuoda kompleksisuusajattelua tunnetuksi. Ensimmäinen podcast julkaistiin maanantaina 13. helmikuuta.