Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_korruptio_flickr_michael_sale.jpg

18.08.2017

Väitös: Onko korruptio ainut syy tehottomuuteen korruptoituneessa yhteiskunnassa?

Korruptiota pidetään usein ainoana syynä julkisen sektorin organisaatioiden tehottomuuteen Nigerian tapaisissa korruptoituneissa valtioissa. Onko uskomus kuitenkin väärä? Vaasan yliopistossa aiheesta tehty uusi väitöstutkimus osoittaa, että korruption lisäksi myös monet muut tekijät ovat iso haaste julkisen sektorin tehokkuudelle.

thumbnail_peda-forum_juontajat.jpg

16.08.2017

Digiaika haastaa korkeakoulujen opetuksen - Peda-forum-päiville saapui liki 400 osallistujaa

Millaista korkeakoulujen opetuksen tulisi olla nyt ja tulevaisuudessa? Entä millaisia oppimisympäristöjä ja tilaratkaisuja digiaikana tarvitaan. Lähes 400 yliopisto-opettajaa ja korkeakoulutuksen kehittäjää on tullut Vaasan yliopistolle ottamaan asiasta selvää. Valtakunnallisten Peda-forum-päivien teema on "Kuin Strömsössä? Korkeakouluopetuksen kehittäminen digitalisaation murroksessa". Päivät avasi Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto - mukana oli myös päivien teemaan...

23.jpg

14.08.2017

Opiskelu kesällä 2017

Opintojen etenemistä voi edistää kesäajan opiskelulla.

thumbnail_globe.jpg

08.08.2017

Väitös: Milloin yrityksestä tulee globaali menestyjä?

Monet globalisaation vastustajat uskovat globalisaation olevan huijausta ja kyseenalaistavat vapaan kaupan tuomat hyödyt. Osa myös väittää, että globalisaatio ja ulkomaalaisten epäreilu kilpailu tuhoaa kotimaisia työpaikkoja. Globalisaatio voi tuottaa häviäjiä, mutta millaiset yritykset selviävät kansainvälistymisestä voittajina?

thumbnail_krish-sankaran-1-kuvaaja-satu-aaltonen.jpg

07.08.2017

Krish Sankaran Vaasa Business Innovation Centren (VEBIC) johtajaksi

Vaasan yliopiston uuden tutkimuskeskuksen Vaasa Energy Business Innovation Centren (VEBIC) johtajana on aloittanut tekniikan tohtori Krish Sankaran. – On kunnia ja hieno mahdollisuus kehittää VEBICiä energian ja kestävän kehityksen kansainvälisenä tutkimus- ja innovaatiokeskuksena. Vaasan yliopistolla on hyvät valmiudet isännöidä monitieteistä tutkimusalustaa yhteistyössä alueellisen, kansallisen ja eurooppalaisen energiaklusterin yritys- ja tutkimuskumppaneiden kanssa, sanoo...

thumbnail_istock_000004293618_full.jpg

04.08.2017

Uusi lukuvuosi alkaa avoimessa yliopistossa

Ilmoittautuminen Vaasan avoimen yliopiston opintoihin alkaa maanantaina 7.8. klo 10 osoitteessa www.uva.fi/avoin. Opinnoista kiinnostuneille pidetään samansisältöiset informaatiotilaisuudet tiistaina 8.8 ja torstaina 17.8. klo 17 alkaen Vaasan yliopistolla Tervahovin Palomäki-salissa.

thumbnail_piia_uusi-kakkuri_3.jpg

31.07.2017

Väitös: Intuitiiviset, ekstravertit ja spontaanit naiset soveltuvat parhaiten luovien ihmisten johtajiksi

On aika muuttaa käsityksiä hyvästä johtajasta. Insinöörityyppisiä johtajia tarvitaan, mutta heistä ei ole innovaattoreiden johtajiksi, sanoo Vaasan yliopistossa johtamisen alalta perjantaina väittelevä Piia Uusi-Kakkuri.

thumbnail_kv2.jpg

13.07.2017

Intensiivikurssi kokoaa yhteen kansainväliset suomen kielen opiskelijat

Vaasan yliopistossa järjestetään kansainvälisille opiskelijoille tarkoitettu suomen kielen intensiivikurssi. Kurssille osallistuvat opiskelijat, jotka opiskelevat suomea kotiyliopistoissaan ympäri maailmaa. Suomen kielen intensiivikurssia on järjestetty Vaasan yliopistossa jo lähes 20 kertaa.