Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_marmoriportti2.jpg

21.04.2017

OP Ryhmän tutkimussäätiöltä rahoitusta Vaasan yliopiston tutkijoille

OP Ryhmän tutkimussäätiö on myöntänyt apurahaa kuudelle Vaasan yliopiston tutkijalle. OP Ryhmän tieteelliset säätiöt eli OP Ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö jakoivat apurahoina vuoden 2017 tutkimushaussa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa.

thumbnail_005.JPG

20.04.2017

Pohjanmaan kauppakamari lahjoittaa 150 000 euroa Vaasan yliopistolle

Kauppakamaritoiminnan aloittamisesta Pohjanmaan rannikolla tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi Pohjanmaan kauppakamari tekee merkittävän lahjoituksen kauppakamarialueen korkeakoulujen hyväksi. Lahjoituksen kokonaissumma on 230 000 euroa. Vaasan yliopisto saa 150 000 euroa. Lahjoitus kohdistetaan kauppatieteelliselle ja tekniikan koulutusaloille.

thumbnail_henkilostojohtaminen_040_low_res.jpg

19.04.2017

Hyvälle henkilöstöjohtamiselle on huutava tarve

Onko henkilöstö vain ikävä menoerä vai onko se sittenkin koko yrityksen tai organisaation elämänlanka, jota kannattaa vaalia hyvällä henkilöstöjohtamisella? Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen tutkijoiden Susanna Kultalahden, Jenni Kantolan ja Katja Ekmanin mukaan onnistunut henkilöstöjohtaminen takaa yrityksen menestyksen. He luennoivat aiheesta torstaina 20. huhtikuuta Minä ja tiede -yleisöluennolla Vaasan kaupungin pääkirjastossa.

thumbnail_catharina_von_koskull_004b.jpg

18.04.2017

Vaasan yliopiston tutkijalle Fulbright-stipendi Ruotsista

Vaasan yliopiston markkinoinnin yksikön yliopistotutkija Catharina von Koskull on saanut arvostetun vierailevan tutkijan Fulbright-stipendin Yhdysvaltoihin Ruotsin Fulbright-komitealta. Von Koskull lähtee vierailevaksi tutkijaksi Arizonan valtionyliopiston WP Carey School of Businessiin, jonka Center for Service Leadership on yksi maailman johtavia palveluiden markkinoinnin ja johtamisen tutkimuskeskittymiä. Tutkimuskeskus on tunnettu etenkin transformatiivisesta palvelututkimuksesta,...

thumbnail_pukumies.jpg

13.04.2017

Väitös: Ristiriitaisia odotuksia ja jännitteitä – onko johtajuuskulttuuri tätä sinunkin työpaikallasi?

”Työssä pitää olla autonomiaa, mutta samanaikaisesti olisi helpottavaa, jos joku sanoisi, että mitä pitäisi tehdä ja koska”, kertoo eräs haastateltava Annastiina Mäen johtamisen alan väitöstutkimuksessa. Haastateltavan kommentti paljastaa jotain hyvin oleellista Mäen väitöstutkimuksen teemasta eli johtajuuskulttuurista. Se kertoo siitä, että johtajuus on toiveiden tynnyri, erilaisten ristiriitaisten odotusten ja jännitteiden areena. – Johtajuuden paradoksit ovat...

thumbnail_professori_anita_nuopponen.jpg

11.04.2017

Professori Nuopposelle kansainvälinen tunnustuspalkinto teknisessä viestinnässä

Teknisen viestinnän kansainvälinen järjestö TCeurope (Technical Communication in Europe) on myöntänyt Vaasan yliopiston teknisen viestinnän professori Anita Nuopposelle TCeurope Honours Award -tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin Nuopposelle perjantaina Helsingissä järjestön vuotuisen kansainvälisen kollokvion yhteydessä.

thumbnail_reaaliaikasimulaattori_sirvio_kauhaniemi_016a.jpg

07.04.2017

Tehokkaampaa tutkimusta uudella reaaliaikasimulaattorilla

Vaasan yliopisto on tehnyt sähköverkkosimulointeja jo 20 vuotta, mutta jatkossa simuloinnissa päästään aivan uudelle tasolle. Niitä voidaan tehdä reaaliajassa yliopiston hankkiman uuden reaaliaikasimulaattorin avulla.

thumbnail_yliopisto_2_22.jpg

06.04.2017

Tutkijatohtori Juho Ylimäelle rahoitusta Paulon Säätiöltä

Vaasan yliopiston johtamisen yksikön tutkijatohtori Juho Ylimäki on saanut Säätiöiden post doc -pooliin kuuluvalta Paulon Säätiöltä 56 000 euron tutkimusrahoituksen. – Apurahan turvin voin jatkaa työskentelyäni väitöskirjani tutkimusaiheen parissa ja samalla vierailla johtamisen alalla Euroopan parhaaksi tunnustetussa bisneskoulussa eli St. Gallenin yliopistossa Sveitsissä, kertoo isyysvapaalta tavoitettu Juho Ylimäki.