Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_jesse_heimonen_3a_vaaka.jpg

12.12.2017

Väitös: Organisaation yrittäjämäisyys ei ole menestyksen tae

Jesse Heimonen tarkastelee johtamisen alan väitöskirjassaan organisaation yrittäjämäisyyttä ja sen vaikutusta yrityksen suorituskykyyn. Valtaosa alan kirjallisuudesta pitää organisaation yrittäjämäisyyttä kilpailuetua tuottavana yrityksen ominaisuutena, mutta väitöskirja paljastaa, että näin ei välttämättä aina ole. – Sen sijaan, että organisaation yrittäjämäisyys tuottaisi aina kaupallisesti menestyviä tuote- ja palveluinnovaatioita, yrittäjämäisyyden...

thumbnail_sanna_heittola_lowres.jpg

11.12.2017

Väitös: Poliisien kielitaidot ovat puutteellisia

Suomen kaksikielisissä poliisilaitoksissa työskentelevien poliisien kielitaito ei ole laissa vaaditulla tasolla, ilmenee filosofian maisteri Sanna Heittolan väitöstutkimuksesta. – Vain vajaa kolmannes suomenkielisistä poliiseista arvioi kielitaitonsa olevan sellaisella tasolla, että he kykenevät hoitamaan työnsä myös ruotsiksi, sanoo Vaasan yliopistossa väittelevä Heittola.

thumbnail_eevi-kaisa_kilpio1.jpg

07.12.2017

Vuoden 2017 Paras HR-gradu -palkinto Eevi-Kaisa Kilpiölle

Henkilöstöjohdon ryhmä – HENRY ry on valinnut vuoden 2017 Parhaaksi HR-graduksi Eevi-Kaisa Kilpiön henkilöstöjohtamisen tutkielman. Kilpiö on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan henkilöstöjohtaminen Vaasan yliopistosta toukokuussa 2017.

thumbnail_arup_barua_nailing.jpg

06.12.2017

Väitös: Brändiarkkitehtuuri kansainvälisen yrityskaupan jälkeen – onko yhdenmukaistamisella vaikutusta yrityksen menestykseen?

Kansainvälisen yrityskaupan tai fuusion jälkeen yritykset ovat valintatilanteessa. Yhdenmukaistaako tiukasti yrityksen koko brändijärjestelmä vai pitää ostetun yrityksen eri brändit ennallaan? Arup Baruan tekemän väitöstutkimuksen mukaan yrityksen brändiarkkitehtuurin voimakas yhdenmukaistaminen voi näkyä parempana taloudellisena tuloksena kansainvälisen yritysjärjestelyn jälkeisessä tilanteessa.

thumbnail_kaikki.jpg

05.12.2017

Vaasan yliopiston uudet dekaanit valittu

Vaasan yliopiston uusien akateemisten yksiköiden dekaanit on nimitetty. He aloittavat tehtävässään 1. tammikuuta 2018, jolloin myös Vaasan yliopiston uudistetun organisaation toiminta käynnistyy. Yliopiston organisaatio koostuu ensi vuodesta lähtien neljästä akateemisesta yksiköstä: Johtaminen, Laskentatoimi ja rahoitus, Markkinointi ja viestintä sekä Teknologia ja innovaatiojohtaminen.

thumbnail_11_jm_merilainen_vaaka.jpg

04.12.2017

Väitös: Länsi-Euroopan osuuspankit ja säästöpankit toivat vakautta talouskriiseihin

Kauppatieteiden maisteri Jari-Mikko Meriläisen väitöskirjatutkimuksesta käy ilmi, että Länsi-Euroopan osuuskuntamuotoiset pankit ja säästöpankit toimivat iskunvaimentimena vuosien 2008–2009 finanssikriisissä ja sitä seuranneessa Euroopan velkakriisissä.

thumbnail_jokipii_annukka.jpg

30.11.2017

Annukka Jokipii Vaasan yliopiston vararehtoriksi

Professori, KTT Annukka Jokipii, 42, on nimitetty Vaasan yliopiston vararehtoriksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2018.

thumbnail_yliopisto_2_22.jpg

29.11.2017

Liikesivistysrahasto myönsi apurahoja Vaasan yliopiston tutkijoille

Liikesivistysrahasto on syksyn apurahahaussa myöntänyt apurahoja 3,7 miljoonaa euroa korkeakoulutasoiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja liiketalouden koulutukseen. Liikesivistysrahaston apuraha myönnettiin 32 Vaasan yliopiston tutkijalle tai työryhmälle. Lisäksi Vaasan yliopiston markkinoinnin yksikkö sai tukea pohjoismaisen konferenssin järjestämistä varten. Vaasan yliopiston tutkijoiden ja työryhmien apurahojen yhteissumma oli 272 000 euroa.