Uutiset

Kategoriat:

thumbnail_vx_2015_4.jpg

01.12.2015

Uusi Vox cordis ilmestynyt - teemana business

Yliopistosta yrittäjäksi / Tavoitteena on moninkertaistaa yliopiston EU-rahoitus / Opetusvideoista elämyksellisyyttä/ Poikkitieteellistä svengiä opiskelijoiden lauluklubissaTämän vuoden viimeisen Vox cordis -numeron teemana on business.

thumbnail_mg_7469.jpg

30.11.2015

Y-sukupolvi haastaa esimiehet – pomon pitäisi olla kuin personal trainer

Susanna Kultalahti tarkastelee johtamisen alan väitöskirjassaan suomalaista Y-sukupolvea työelämässä. Y-sukupolvelaiset ovat ikäluokka noin 1980-luvun alusta vuosisadan vaihteeseen. Heitä on luonnehdittu vaativiksi johdettaviksi ja sanottu heidän haastavan työelämän ja esimiehet.

thumbnail_007.JPG

27.11.2015

”Kotouttamisen suurin haaste on pääsy työelämään”

Suomalaisia pelottaa, että uusista maahanmuuttajista tulee Suomelle jatkossa taakka – ryhmä, joka elää erilaisten sosiaalitukien turvin. Kansanedustaja, Setlementtiliiton puheenjohtaja Pekka Haavisto sanookin, että maahanmuuttajien kotouttamisessa isoin haaste onkin siinä, miten heidät saadaan integroitua mahdollisimman nopeasti työelämään. Haavisto puhui tänään Uusi paikallisuus -hankkeen päätösseminaarissa Vaasan yliopistolla.

thumbnail_yliopisto15.jpg

26.11.2015

Syksyn yhteishaun tulokset julkaistu

Vaasan yliopisto oli mukana korkeakoulujen syksyn yhteishaussa, jossa oli haussa neljän yliopiston sekä 22 ammattikorkeakoulun koulutuksia. Vaasan yliopiston kauppatieteiden ja sosiaali- ja terveyshallintotieteiden koulutuksiin saapui yhteensä 975 hakemusta.

thumbnail_omaonni.jpg

26.11.2015

Yhdeksäsluokkalaisten talousosaaminen parani pelillisen verkko-oppimisen avulla

Vaasan yliopiston tutkimuksesta käy ilmi, että yhdeksäsluokkalaisten taloustiedon osaaminen parani, kun normaalin kouluopetuksen rinnalla käytettiin pelillistä Oma Onni verkko-oppimisympäristöä.

thumbnail_mantymaki_tiina.jpg

25.11.2015

Dekkarien murhaava nainen muuttuu uhrista kostajaksi

Modernissa länsimaisessa rikoskirjallisuudessa naismurhaaja on usein uhri, joka muuttuu kostajaksi. Nykykulttuuriin erikoistunut tutkimusjohtaja Tiina Mäntymäki Vaasan yliopistosta arvioi, että tällaiset narratiivit eli tarinat ovat kaikkein tavallisimpia kuvauksia naismurhaajista nykydekkareissa.

thumbnail_img_0156.JPG

24.11.2015

Vaasalainen korkeakoulutus esittäytyy Helsingissä

Vaasan yliopisto, ammattikorkeakoulu ja kaupunki esittäytyvät yhdessä Suomen suurimmilla koulutusmessuilla Studiassa Helsingissä 1.–2. joulukuuta, osastolla 4e59. Messuilla tuodaan esiin Vaasan merellistä korkeakoulukampusta.

thumbnail_mirja_makinen-riitta_peltoniemi-jaana_salonen.jpg

19.11.2015

Kolme ystävystä avoimen yliopiston vuoden aikuisopiskelijoiksi

Vaasan yliopiston avoin yliopisto on valinnut tänä vuonna aikuisopiskelijakseen poikkeuksellisesti kolme henkilöä. Riitta Peltoniemi, Jaana Salonen ja Mirja Mäkinen asettivat tavoitteekseen laskentatoimen ja rahoituksen maisteriksi valmistumisen.