Kirjautuminen ja tentin tekeminen

Huom! Sivu päivitetään kesän aikana käyttöliittymäuudistuksen tuomien muutosten vuoksi.

Kirjautuminen

 1. Sähköisen tentin tilassa etsi ensin tietokone, joka on sinulle arvottu (olet saanut tiedon koneen numerosta sähköpostiviestinä heti ilmoittautumisesi jälkeen).
  • Jos olet unohtanut koneen numeron, voit kirjautua mille tahansa koneelle ja saat tiedon oikean koneen numerosta. Pystyt siis tenttimään vain ja ainoastaan sinulle arvotulla koneella.
 2. Mikäli koneen näyttö ei ole päällä, käynnistä se virtapainikkeesta.
 3. Jos näytöllä näkyy työpöydän ja EXAM-logon sijaan vmware Horizon -ikkuna, paina hiirellä Connect-nappulaa tai näppäimistön Enter-painiketta.
 4. Työpöydän ja EXAM-logon ollessa näkyvillä aloita painamalla Start EXAM -ikonia.
 5. Kirjaudu järjestelmään omilla yliopiston tunnuksillasi.
  • Jos tenttiaikasi on alkanut ja olet oikealla koneella, tentti käynnistyy suoraan.
  • Jos tenttiaikasi ei ole vielä alkanut ja olet oikealla koneella, odota tenttivarauksesi alkuun. Tentti alkaa automaattisesti.
  • Jos et ole oikealla koneella, järjestelmä kertoo millä koneella ja mihin aikaan tenttisi on.

tervahovi_tenttihuone.JPG

Tentin tekeminen

 1. Sähköisen tentin tekemiseen varattu aika on 3 tuntia. Myöhästyminen vähentää tenttiaikaa. Tentti käynnistyy suoraan heti kirjautumisen jälkeen. Ensimmäisellä sivulla näet tentaattorin kirjoittamat ohjeet tenttiin. Jos ohjeita ei ole, näet heti ensimmäisen kysymyssivun eli ensimmäisen tentittävän aiheen (kirjan) kysymykset. Huom. Tentti jakautuu eri sivuille sen mukaan, montako eri aihealuetta tentaattori on siihen määritellyt.

  Kuvassa näet vasemmalla lyhyen ohjeistuksen. Pääset etenemään ensimmäiseen kysymykseen klikkaamalla sinistä nuolipainiketta. (Vaihtoehtoisesti voit edetä myös oikean reunan harmailla painikkeilla: tässä myös samalla näet kuinka monta eri aihealuetta tentissä on yhteensä.)

  tentin teko - ohjeistus.JPG

 2. HUOM: Mikäli tenttikysymykset ovat suljettuina (nuoli alla olevassa kuvassa), saat vastauskentän näkyviin kysymystekstiä tai nuolta klikkaamalla.

  tentin teko - ensimmäinen aihealue.JPG

  • Tekstieditorilla kirjoittaessa voit samalla halutessasi muotoilla tekstiä. Tallenna-painike on editorin alareunassa.

 3. Siirry eteenpäin seuraavan aihealueen tenttikysymyksiin.
  • Jäljellä olevan tenttiaikasi näet oikeasta yläreunasta.
  • Voit halutessasi palata aiempiin vastauksiisi klikkaamalla uudelleen kysymystä tai oikeasta reunasta aihealuetta.
  • Järjestelmä tallentaa vastaukset automaattisesti 1 minuutin välein.
  • Vältä sulkemasta selainta kesken tentin.

 4. Kun olet tehnyt tentin, klikkaa Tallenna ja palauta tentti -painiketta. Saat vielä vahvistuspyynnön ja klikkaa Kyllä-painiketta. Siirryt automaattisesti pois järjestelmästä.

  tentin teko - aikaa jäljellä.JPG
  Huom. Keskeytä tentin suoritus -painikkeen painaminen sähköisessä tentissä tarkoittaa samaa kuin kirjoittaisi "Luovun" tenttivastauspaperiin normaalissa tenttitilanteessa.

 5. Tentin päätyttyä sulje selain ja kirjaudu ulos koneelta. Voit poistua tenttitilasta, vaikka tenttiaikaa olisi jäljellä.
Päivitetty 30.06.2017 - Verkkotoimitus
Login