Tenttiin ilmoittautuminen

Huom! Sivu päivitetään kesän aikana käyttöliittymäuudistuksen tuomien muutosten vuoksi.

Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on tallentava ääni- ja videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Jos tentti on mahdollista suorittaa sähköisenä, voit varata tentin tekemiselle ajan EXAMissa.

Tentistä luopumisen jälkeen samaan tenttiin ei pääse automaattisesti varaamaan uutta aikaa, vaan opiskelijan on pyydettävä tentaattorilta erikseen lupaa uusia tentti.

Näin ilmoittaudut YLEISEEN tenttiin EXAMissa

Tämä ohje on yleiseen tenttiin ilmoittautumiseen Tenttien haku -toiminnolla (huom. ero henkilökohtaiseen tai kypsyysnäytetenttiin ilmoittautumisessa, jolloin löydät ilmoittautumislinkin suoraan työpöydältä)

Huom. käytä selaimena mieluiten Mozilla Firefoxia tai Chromea (tai Internet Explorerista vähintään IE 11 -versiota!)

 1. Avaa EXAM osoitteessa https://exam.uwasa.fi/
 2. Kirjaudu järjestelmään yliopiston tunnuksillasi.
 3. Työpöydällä näet tentit, joihin olet jo ilmoittautunut ja jotka olet suorittanut.
 4. Klikkaa vasemmasta reunasta Tenttien haku -painiketta. Kirjoita hakukenttään joko opintojakson koodi tai nimi tai tentaattorin nimi.

  ilmoittaudu yleiseen tenttiin.JPG

 5. Saat haun perusteella listan tenteistä, joihin voit ilmoittautua. Klikkaa tentin nimeä, jolloin näet tentin perustiedot.
 6. Varaa tenttiaika: valitse ensin tenttitila (1.) saadaksesi näkyville vapaat tenttiajat. Jos terveydellisistä syistä tarvitset sähköpöydän, saat valittua sen Esteettömyystieto-valikosta (2.). Klikkaa kalenterista sopivaa tenttiaikaa (3.).

  varauskalenteri.JPG
 7. Klikkaa Ilmoittaudu -painiketta. Saat vielä vahvistuspyynnön.

  vahvista varaus.JPG
  • Tentti, johon ilmoittauduit, ilmestyy työpöydällesi. (Voit tarvittaessa jälkikäteen muuttaa aikaa tai peruuttaa tentin).

   tentit joihin olet ilmoittautunut.JPG
  • Saat myös vahvistuksen sähköpostitse yliopiston sähköpostiosoitteeseen. Viestissä on olennainen tieto: mikä on sinulle arvotun tietokoneen numero, jolla teet tenttisi tenttitilassa. Jos et käytä aktiivisesti yliopiston sähköpostia, huolehdi edelleenlähetys päälle siihen sähköpostiin, jota käytät.

Näin ilmoittaudut KYPSYYSNÄYTTEESEEN tai HENKILÖKOHTAISEEN tenttiin EXAMissa

Yleisen tentin lisäksi tentaattori voi räätälöidä juuri sinulle tarkoitetut tenttikysymykset henkilökohtaisella tai kypsyysnäyte-tenttityypillä.

 • Kypsyysnäytteen ollessa kyseessä: Ilmoittaudu sähköiseen kypsyysnäytteeseen: Ilmoittautumislomake sähköiseen kypsyysnäytteeseen. Lähetä ohjaajalle täytetty ilmoittautumislomake s-postilla.
 • Kirjaudu kerran EXAMiin ellet ole sitä jo tehnyt. Tämä on tärkeää siitä syystä, että tentaattori löytää sinut EXAMissa ja pystyy yhdistämään sähköisen kypsyysnäytteen tai henkilökohtaisen tentin juuri sinulle EXAMissa.
 • Kun tentaattori on luonut sinulle henkilökohtaisen tai kypsyysnäyte-tentin, saat sähköpostiviestin.
 • Kun kirjaudut EXAMiin, löydät ko. tentin tiedot työpöydältäsi (HUOM: et siis tarvitse Haku-toimintoa kuten yleisessä tentissä). Klikkaa Varaa tenttiaika -linkkiä.

  henkilökohtaiseen tenttiin ilmoittautuminen.JPG
Päivitetty 30.06.2017 - Verkkotoimitus
Login