Ohjeet opiskelijalle sähköiseen tenttiin

Sähköisen tentin tekeminen Vaasan yliopistossa on mahdollista ma–pe klo 8-20 sekä la klo 12-15 yleisinä lauantaitenttipäivinä. Tentin voi varata alkamaan tasatunnein.

Sähköisen tenttimisen tila (A206) sijaitsee Tervahovi-rakennuksen infopisteen vieressä, pääsisäänkäynnin läheisyydessä.  Tenttitila on auki ma-pe klo 7:45 alkaen ja lauantaisin klo 11:45 lähtien. Et tarvitse avainta päästäksesi tenttitilaan.

Sähköisessä tentissä ei saa olla mukana kirjoitusvälineitä tai paperia. Myöskään eväiden syöminen tai juominen tentin aikana ei ole sallittua. Ylimääräiset tavarat (laukku, puhelin, jne.) jätetään portaikon vasemmalla puolella sijaitsevaan lokerikkoon. Huolehdi, että puhelimesi on suljettuna tai äänettömällä lokerikossa. Tentin suorituspisteelle saat ottaa mukaan vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen/opiskelijakortin sekä lokeron avaimen. Tentti hylätään, mikäli opiskelija tuo mukanaan ei-sallittuja tavaroita tenttitilaan. Tenttitilaan tehdään pistokokeita. Tilassa on tallentava ääni- ja videovalvonta. Sähköisen tentin tila on hajusteeton. Huomioithan hajusteyliherkät kanssaopiskelijat tenttiin tullessasi.

Sähköisen tentin tekemiseen varattu aika on yleensä 2 tuntia 55 min (tai 1 t 55 min tai 55 min). Myöhästyminen vähentää tenttiaikaa. Tentin suorituspisteeltä (tietokoneelta) ei saa poistua tenttivastauksen ollessa kesken. Tentin voi palauttaa heti kun on valmis, sähköisessä tentissä ei tarvitse odottaa 45 minuuttia ennen kuin voi poistua tentistä.

Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien vuoksi, toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Opiskelijalla on tenttipisteellä käytettävissä halutessaan kuulosuojaimet.

Sähköisen tentin hyödyt opiskelijalle

  • Mahdollisuus jaksottaa omia opintojaan paremmin
  • Mahdollisuus valita tenttiaika itselleen parhaiten sopivana ajankohtana
  • Tenttikirjojen parempi saatavuus
  • Rauhallinen tenttimisympäristö
  • Mahdollisuus käyttää tietokonetta tentin tekemiseen

Ohjeiden pohjana on käytetty Jyväskylän yliopiston tekemiä opiskelijan ohjeita.

Päivitetty 08.01.2018 - Verkkotoimitus
Login