En språkstudents vardag

4.jpg

01.04.2014 0 comments.

Om ett par fenomenala skämt

Jag har alltid tyckt om första april. Det är den enda dagen på året man kan vara hundra procent säker på att jag läser dagstidningarna och surfar på nyhetssajter. (Min enda nyhetskälla är normalt sett de där tre minuter långa nyhetsuppdateringarna i X3M, vilket innebär att jag är rätt illa ute de dagar jag inte bor i min Toyota.)

7.jpg

21.03.2014 0 comments.

Om veckans glädjeämnen

Det har varit en oförskämt bra vecka, i alla fall sett ur en nörds perspektiv. Som om det inte räckte med att jag fick hämta ut en riktigt tung bokbeställning efter en dag av avhandlingsslit, eller att jag både hunnit nåla och börjat kvilta lapptäcket som har all potential att bli ännu ett av mina evighetsprojekt. Det har ju varit Tyska veckan i Tritonia också.

15.jpg

10.03.2014 0 comments.

Om scenskräcken och den långa avvänjningen

Jag har lärt mig rätt mycket under min skoltid. Mycket av det har jag förstås också glömt. Som hela det periodiska systemet, varför det åskar ibland och hur celldelning egentligen fungerar.

8.jpg

21.02.2014 0 comments.

Allt man kan hinna med på en vecka, och lite till

Förra veckan drack vi FINAiter skumppa och lyckades nästan undvika den sedvanliga diskussionen om hur man bör uttala föreningens namn. Det är en vecka, en tentamen och fyra romaner sedan. På samma tid har jag hunnit besöka såväl Björneborg som Kuopio, och dessutom tillbringat lite tid på jobbet. Alla hjärtans dag har passerat – jag passade på att inmundiga min obligatoriska lyxburgarmåltid i gott sällskap. (I nio komma nio fall av tio väljer jag hamburgare framför en blodig...

15.jpg

07.02.2014 0 comments.

Februarifunderingar

Årets psykiska utmaning till vintermånad (januari) har passerat, nyårslöftet om köpstopp på romaner har brutits genom en massiv bokbeställning och Runebergstårtor har överkonsumerats – i vanlig ordning dock inte på självaste Runebergsdagen. Jag har ju en viss förmåga att gå händelserna i förväg. På samma sätt som jag kickar igång jullängtan någon gång i augusti äter jag mig trött på Runebergstårtor i januari.

thumbnail_013.JPG

17.01.2014 0 comments.

Om det finska klimatet och inspirationen det väcker

Nu får man väl ändå säga att vintern är här – snön ligger på marken och mätaren visar tjugo minusgrader. Ingen direkt behaglig promenadtemperatur, så nu gäller det att tillämpa den ack så sanna mormorsprincipen: ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Att jag sedan känner mig som en Michelingubbe och rör mig lika smidigt som en sådan där läskig robothund jag hade när jag var liten är en annan sak. Promenaderna är nämligen livsviktiga för min...

1.jpg

10.01.2014 0 comments.

Skolstart, biobesök och nyårslöften

Januari, den överlägset mest deprimerande månaden på hela kalenderåret. Det är förstås min postjuldepression som talar – om man har förebrett sig på, och sett fram emot, årets stora högtid i sisådär fyra månader och den sedan ganska abrupt ska städas ut för att inte plockas fram igen på elva månader är det minsann inte utan att man blir lite sentimental. Jag är på inget sätt mentalt förberedd på att kasta ut granen, dricka upp min sista flaska glögg eller, för guds...

5.jpg

16.12.2013 0 comments.

Om terminens sista dagar

Idag är det minsann ingen vanlig dag, för idag fyller jag 21 år. Dessutom närmar sig det högt efterlängtade jullovet med stormsteg. Planerna är de samma som vanligt: att läsa mängder av romaner (förväntar mig förstås att få en hel hög i födelsedagspresent och/eller julklapp), frossa i pepparkakor och tassa omkring i pyjamas halva dagarna. Så ser det ljuva livet ut i juletid.