En språkstudents vardag

20.jpg

15.10.2014 0 comments.

Om biblioteksshopping, mobiltelefoner och tentveckor

Ett säkert tecken på att vi är mitt uppe i terminen och att tentveckan närmar sig med stormsteg är att det är svårt att få någon sittplats på Tritonia. Häromdagen letade jag mig halvt fördärvad efter en ledig stol med tillhörande bord att placera datorn på. Till slut fick jag syn på en man som höll på att packa ihop sina grejer längst in i ett hörn på fjärde våningen, vilket fram till så sent som förra veckan var obevandrad mark för mig.

7.jpg

25.09.2014 0 comments.

Om perfektionism, vardagspussel och deadlines

Jag har alltid haft en inbyggd ringklocka i kroppen. Den brukar kunna hålla reda på deadlines, jobbtider och födelsedagar utan några som helst problem. Den har även den goda smaken att väcka mig om morgnarna varje gång jag glömt att ställa väckarklockan – det är nästan så att jag överväger att bli lite religiös varje gång ett okänt något gör att jag vaknar i god tid innan morgonskiftet på jobbet. Någon högre makt måste definitivt styra över det där. Det finns helt...

9.jpg

11.09.2014 0 comments.

Om sommarjobb och skolstart

Det är märkligt hur snabbt fyra månader passerar. Plötsligt sitter jag här igen och ställer in fontstorlek och radavstånd enligt fakultetens bestämmelser, skriver ut sida efter sida och gnuggar ögonen efter en rejäl överdos av skärmtid. Det har blivit september, föreläsningarna har dragit igång igen och jag rusar åter av och an mellan universitetet och akademin.

22.jpg

28.05.2014 0 comments.

Om läsåret som gick och sommaren som kom

Det är en månad sedan jag senast satt på en föreläsning, tre veckor sedan jag senast befann mig på campus, eller för den delen ens i Vasa. Vårterminens sista kurs blev inställd och sommarlovet förlängdes således med en vecka för min del. Och i år har jag inte ens någon hemtentamen att fila på långt in i juni.

3.jpg

14.05.2014 0 comments.

The perks of being a språkstudent

Jag har vid ett antal tillfällen antytt att böcker är en stor del av min vardag. Ja, jag säger böcker, därför att de är av yttersta vikt även då jag inte hinner med läsningen i sig – om man skulle vilja vara lite poetisk och pretentiös skulle man kanske kunna påstå att jag andas böcker. Jag tycker helt enkelt om att titta på böcker, skriva om böcker, röra vid böcker, prata om böcker, lyssna på när andra talar om böcker, och inte minst: köpa böcker. (Att lukta på...

6.jpg

25.04.2014 0 comments.

Soliga dagar och aprilnöjen

Eftersom jag inte bara är språkstudent utan även kassatant är det sällan jag är ledig flera dagar i rad. Men april har varit en lugn månad, på såväl studie- som jobbfronten. Jag har i stället hunnit roa mig något alldeles ofantligt under denna älskade vårmånad, och därför har jag tydligen inte bloggat på över tre veckor. Jag har svårt att samla mina tankar när solstrålarna tvingar sig in genom fönstret och kastar ränder på min dammiga dator.

1.jpg

01.04.2014 0 comments.

Om ett par fenomenala skämt

Jag har alltid tyckt om första april. Det är den enda dagen på året man kan vara hundra procent säker på att jag läser dagstidningarna och surfar på nyhetssajter. (Min enda nyhetskälla är normalt sett de där tre minuter långa nyhetsuppdateringarna i X3M, vilket innebär att jag är rätt illa ute de dagar jag inte bor i min Toyota.)

11.jpg

21.03.2014 0 comments.

Om veckans glädjeämnen

Det har varit en oförskämt bra vecka, i alla fall sett ur en nörds perspektiv. Som om det inte räckte med att jag fick hämta ut en riktigt tung bokbeställning efter en dag av avhandlingsslit, eller att jag både hunnit nåla och börjat kvilta lapptäcket som har all potential att bli ännu ett av mina evighetsprojekt. Det har ju varit Tyska veckan i Tritonia också.