En språkstudents vardag

6.jpg

27.02.2015 0 comments.

Om internet, innehållsförteckningar och räddare i nöden

Internet är en fantastisk uppfinning. Jag tänker inte ens försöka sticka under stolen med att jag ägnar merparten av min vakna tid åt att hänga på nätet.

10.jpg

18.02.2015 0 comments.

Årets kortaste men långsammaste månad

Februari är ingen hit. Jag har alltid förundrats över hur i hela friden årets kortaste månad kan gå så förbenat långsamt. Inte ens runebergstårtorna, fastlagsbullarna eller alla hjärtans dag-firandet hjälper. Och när bakverk och kärlekshyllande inte fungerar, då är det verkligen illa.

21.jpg

30.01.2015 0 comments.

Om föreningsliv och bubbelmys

År 2014 hade vår kära finlandssvenska nation ett lite tuffare år. Vi var bara fyra styrelsemedlemmar vilket gjorde föreningsarbetet stressigt – vi glömde deadlines, tvingades strunta i evenemang i brist på styrelsemedlemmar som kunde delta och så vidare. Ändå lyckades vi ställa till med tre medlemskvällar och en sitz, och på FINA:s födelsedag satte vi oss till dukat julbord vilket var fantastiskt.

7.jpg

21.01.2015 0 comments.

Om jullov, mys och nyårsmål

Skolan har börjat igen, första tenten är skriven och jag har till och med kommit igång med graduförfattandet igen. Har nämligen inte skrivit en endaste liten rad på över en månad. Julen hände.

16.jpg

09.12.2014 0 comments.

Om gränslös stress och det stundande lugnet

I går gick jag på årets sista föreläsning och åt årets sista skollunch. I dag rullade årets sista studiepoäng in. Jag har nog aldrig varit så glad över att ett år är på väg att ta slut. Det här året, och i synnerhet hösten, har helt och hållet gått i stressens tecken.

1.jpg

03.12.2014 0 comments.

Om shopping, avhandlingar och önskelistor

Det är december. Jag vet att jag redan vid upprepade tillfällen tjatat hål på er angående min gränslösa kärlek till julen, och jag hade därför tänkte ignorera den stundande högtiden i detta blogginlägg. Men det är december. I går åt jag julbord, i dag har jag sett på alla aktuella julkalendrar jag kunnat hitta och dessutom införskaffat en glittrig julaftonsutstyrsel för välförtjänta och efterlängtade skatteåterbäringsslantar. Det går liksom inte att ignorera julen när...

22.jpg

28.11.2014 0 comments.

Om särskrivningar, projektarbete och novemberstress

Första gången jag konsulterade herr Reuter och hans rutor var under mitt första studieår då jag under en modersmålskurs plötsligt bara var tvungen att få veta om det verkligen är tillåtet att särskriva ”lillajul”. Det är det, tydligen. Men jag tänker fortsätta hålla mig till min kära, gamla sammanskrivning även i år. Det finns tillräckligt med särskrivningar här i världen.

20.jpg

18.11.2014 0 comments.

Om reality-tv, bakverk och drömmar

Man har ju hört talas om folk som drar igång med storstädning, maratonträning eller storkok när det börjar nalkas tenttider. Och det är sant att jag precis i detta ögonblick känner en ruskigt stor lust att skriva på avhandlingen, fastän jag verkligen måste koncentrera mig på flerspråkighet i samhället. Dessutom har jag precis mist några hjärnceller genom att se gårdagens avsnitt av Paradise Hotel och bakat en pepparkakskladdkaka (man kanske till och med skulle diska efter sig...