En språkstudents vardag

3.jpg

11.09.2014 0 comments.

Om sommarjobb och skolstart

Det är märkligt hur snabbt fyra månader passerar. Plötsligt sitter jag här igen och ställer in fontstorlek och radavstånd enligt fakultetens bestämmelser, skriver ut sida efter sida och gnuggar ögonen efter en rejäl överdos av skärmtid. Det har blivit september, föreläsningarna har dragit igång igen och jag rusar åter av och an mellan universitetet och akademin.

13.jpg

28.05.2014 0 comments.

Om läsåret som gick och sommaren som kom

Det är en månad sedan jag senast satt på en föreläsning, tre veckor sedan jag senast befann mig på campus, eller för den delen ens i Vasa. Vårterminens sista kurs blev inställd och sommarlovet förlängdes således med en vecka för min del. Och i år har jag inte ens någon hemtentamen att fila på långt in i juni.

16.jpg

14.05.2014 0 comments.

The perks of being a språkstudent

Jag har vid ett antal tillfällen antytt att böcker är en stor del av min vardag. Ja, jag säger böcker, därför att de är av yttersta vikt även då jag inte hinner med läsningen i sig – om man skulle vilja vara lite poetisk och pretentiös skulle man kanske kunna påstå att jag andas böcker. Jag tycker helt enkelt om att titta på böcker, skriva om böcker, röra vid böcker, prata om böcker, lyssna på när andra talar om böcker, och inte minst: köpa böcker. (Att lukta på...

14.jpg

25.04.2014 0 comments.

Soliga dagar och aprilnöjen

Eftersom jag inte bara är språkstudent utan även kassatant är det sällan jag är ledig flera dagar i rad. Men april har varit en lugn månad, på såväl studie- som jobbfronten. Jag har i stället hunnit roa mig något alldeles ofantligt under denna älskade vårmånad, och därför har jag tydligen inte bloggat på över tre veckor. Jag har svårt att samla mina tankar när solstrålarna tvingar sig in genom fönstret och kastar ränder på min dammiga dator.

20.jpg

01.04.2014 0 comments.

Om ett par fenomenala skämt

Jag har alltid tyckt om första april. Det är den enda dagen på året man kan vara hundra procent säker på att jag läser dagstidningarna och surfar på nyhetssajter. (Min enda nyhetskälla är normalt sett de där tre minuter långa nyhetsuppdateringarna i X3M, vilket innebär att jag är rätt illa ute de dagar jag inte bor i min Toyota.)

12.jpg

21.03.2014 0 comments.

Om veckans glädjeämnen

Det har varit en oförskämt bra vecka, i alla fall sett ur en nörds perspektiv. Som om det inte räckte med att jag fick hämta ut en riktigt tung bokbeställning efter en dag av avhandlingsslit, eller att jag både hunnit nåla och börjat kvilta lapptäcket som har all potential att bli ännu ett av mina evighetsprojekt. Det har ju varit Tyska veckan i Tritonia också.

22.jpg

10.03.2014 0 comments.

Om scenskräcken och den långa avvänjningen

Jag har lärt mig rätt mycket under min skoltid. Mycket av det har jag förstås också glömt. Som hela det periodiska systemet, varför det åskar ibland och hur celldelning egentligen fungerar.

7.jpg

21.02.2014 0 comments.

Allt man kan hinna med på en vecka, och lite till

Förra veckan drack vi FINAiter skumppa och lyckades nästan undvika den sedvanliga diskussionen om hur man bör uttala föreningens namn. Det är en vecka, en tentamen och fyra romaner sedan. På samma tid har jag hunnit besöka såväl Björneborg som Kuopio, och dessutom tillbringat lite tid på jobbet. Alla hjärtans dag har passerat – jag passade på att inmundiga min obligatoriska lyxburgarmåltid i gott sällskap. (I nio komma nio fall av tio väljer jag hamburgare framför en blodig...