En språkstudents vardag

23.jpg

22.04.2015 0 comments.

En spexigare tisdag

Igår gick jag på spex för andra gången i mitt liv. Det var årets sista föreställning här i Vasa så det blev en långdragen historia – fyrtio minuter längre än planerat. Publiken var i sitt esse med alla rop till skådespelarna: Mera Chewbacca! På ryska! Mera Ollistisdag! Mera Kokkola! I slow motion! Mera jultomte!

1.jpg

08.04.2015 0 comments.

Om påsken, fortsatta studier och läslust

Jag har alltid tyckt om påsken. Gult är en av mina favoritfärger (efter rött, såklart) och chokladägg sitter ju aldrig fel. Vårsol och röda dagar går det inte heller att klaga på.

1.jpg

31.03.2015 1 comments.

En del saker kan jag bara inte

När man studerar språk finns det egentligen bara två yrken som icke-invigda förmodar att man i framtiden kommer att kunna ha: lärare och översättare.

11.jpg

23.03.2015 0 comments.

Om våren, besvikelsen och möjligheterna

För en stund trodde jag att våren hade kommit. Jag köpte tulpaner, knöt på mig mina nyaste converse och gick med glada steg på den bara asfalten på Universitetsstranden. Kände lite mer motivation när det gällde skolarbetet, började planera semesterresan och lapade lite sol. Katten gick frivilligt utanför dörren, den första grillkorven inmundigades och sommargardinerna tog plats i fönstren. Sedan kom snön. Nu har jag ont i halsen och inte ens min bylsiga yllehalsduk hjälper.

16.jpg

27.02.2015 1 comments.

Om internet, innehållsförteckningar och räddare i nöden

Internet är en fantastisk uppfinning. Jag tänker inte ens försöka sticka under stolen med att jag ägnar merparten av min vakna tid åt att hänga på nätet.

2.jpg

18.02.2015 0 comments.

Årets kortaste men långsammaste månad

Februari är ingen hit. Jag har alltid förundrats över hur i hela friden årets kortaste månad kan gå så förbenat långsamt. Inte ens runebergstårtorna, fastlagsbullarna eller alla hjärtans dag-firandet hjälper. Och när bakverk och kärlekshyllande inte fungerar, då är det verkligen illa.

17.jpg

30.01.2015 0 comments.

Om föreningsliv och bubbelmys

År 2014 hade vår kära finlandssvenska nation ett lite tuffare år. Vi var bara fyra styrelsemedlemmar vilket gjorde föreningsarbetet stressigt – vi glömde deadlines, tvingades strunta i evenemang i brist på styrelsemedlemmar som kunde delta och så vidare. Ändå lyckades vi ställa till med tre medlemskvällar och en sitz, och på FINA:s födelsedag satte vi oss till dukat julbord vilket var fantastiskt.

10.jpg

21.01.2015 0 comments.

Om jullov, mys och nyårsmål

Skolan har börjat igen, första tenten är skriven och jag har till och med kommit igång med graduförfattandet igen. Har nämligen inte skrivit en endaste liten rad på över en månad. Julen hände.