En språkstudents vardag

11.jpg

18.11.2014 0 comments.

Om reality-tv, bakverk och drömmar

Man har ju hört talas om folk som drar igång med storstädning, maratonträning eller storkok när det börjar nalkas tenttider. Och det är sant att jag precis i detta ögonblick känner en ruskigt stor lust att skriva på avhandlingen, fastän jag verkligen måste koncentrera mig på flerspråkighet i samhället. Dessutom har jag precis mist några hjärnceller genom att se gårdagens avsnitt av Paradise Hotel och bakat en pepparkakskladdkaka (man kanske till och med skulle diska efter sig...

4.jpg

28.10.2014 0 comments.

Om tenter, kreativitet och verkligheten

Det var ju tentvecka förra veckan och för en gångs skull var jag faktiskt inte ledig och njöt av ett fejkhöstlov utan tvingades faktiskt författa två prov (!). Cirka första gången på hela min universitetstid. Jag klagade, pustade och stånkade över att man ju ändå inte lär sig något av salstenter. (Vilket också är helt sant. Jag glömmer alltid den tvångsinpräntade informationen en dag, eller i bästa fall en vecka, senare.) Ack, vad synd det var om mig.

11.jpg

15.10.2014 0 comments.

Om biblioteksshopping, mobiltelefoner och tentveckor

Ett säkert tecken på att vi är mitt uppe i terminen och att tentveckan närmar sig med stormsteg är att det är svårt att få någon sittplats på Tritonia. Häromdagen letade jag mig halvt fördärvad efter en ledig stol med tillhörande bord att placera datorn på. Till slut fick jag syn på en man som höll på att packa ihop sina grejer längst in i ett hörn på fjärde våningen, vilket fram till så sent som förra veckan var obevandrad mark för mig.

8.jpg

25.09.2014 0 comments.

Om perfektionism, vardagspussel och deadlines

Jag har alltid haft en inbyggd ringklocka i kroppen. Den brukar kunna hålla reda på deadlines, jobbtider och födelsedagar utan några som helst problem. Den har även den goda smaken att väcka mig om morgnarna varje gång jag glömt att ställa väckarklockan – det är nästan så att jag överväger att bli lite religiös varje gång ett okänt något gör att jag vaknar i god tid innan morgonskiftet på jobbet. Någon högre makt måste definitivt styra över det där. Det finns helt...

7.jpg

11.09.2014 0 comments.

Om sommarjobb och skolstart

Det är märkligt hur snabbt fyra månader passerar. Plötsligt sitter jag här igen och ställer in fontstorlek och radavstånd enligt fakultetens bestämmelser, skriver ut sida efter sida och gnuggar ögonen efter en rejäl överdos av skärmtid. Det har blivit september, föreläsningarna har dragit igång igen och jag rusar åter av och an mellan universitetet och akademin.

7.jpg

28.05.2014 0 comments.

Om läsåret som gick och sommaren som kom

Det är en månad sedan jag senast satt på en föreläsning, tre veckor sedan jag senast befann mig på campus, eller för den delen ens i Vasa. Vårterminens sista kurs blev inställd och sommarlovet förlängdes således med en vecka för min del. Och i år har jag inte ens någon hemtentamen att fila på långt in i juni.

18.jpg

14.05.2014 0 comments.

The perks of being a språkstudent

Jag har vid ett antal tillfällen antytt att böcker är en stor del av min vardag. Ja, jag säger böcker, därför att de är av yttersta vikt även då jag inte hinner med läsningen i sig – om man skulle vilja vara lite poetisk och pretentiös skulle man kanske kunna påstå att jag andas böcker. Jag tycker helt enkelt om att titta på böcker, skriva om böcker, röra vid böcker, prata om böcker, lyssna på när andra talar om böcker, och inte minst: köpa böcker. (Att lukta på...

10.jpg

25.04.2014 0 comments.

Soliga dagar och aprilnöjen

Eftersom jag inte bara är språkstudent utan även kassatant är det sällan jag är ledig flera dagar i rad. Men april har varit en lugn månad, på såväl studie- som jobbfronten. Jag har i stället hunnit roa mig något alldeles ofantligt under denna älskade vårmånad, och därför har jag tydligen inte bloggat på över tre veckor. Jag har svårt att samla mina tankar när solstrålarna tvingar sig in genom fönstret och kastar ränder på min dammiga dator.