En språkstudents vardag

19.jpg

21.01.2015 0 comments.

Om jullov, mys och nyårsmål

Skolan har börjat igen, första tenten är skriven och jag har till och med kommit igång med graduförfattandet igen. Har nämligen inte skrivit en endaste liten rad på över en månad. Julen hände.

4.jpg

09.12.2014 0 comments.

Om gränslös stress och det stundande lugnet

I går gick jag på årets sista föreläsning och åt årets sista skollunch. I dag rullade årets sista studiepoäng in. Jag har nog aldrig varit så glad över att ett år är på väg att ta slut. Det här året, och i synnerhet hösten, har helt och hållet gått i stressens tecken.

3.jpg

03.12.2014 0 comments.

Om shopping, avhandlingar och önskelistor

Det är december. Jag vet att jag redan vid upprepade tillfällen tjatat hål på er angående min gränslösa kärlek till julen, och jag hade därför tänkte ignorera den stundande högtiden i detta blogginlägg. Men det är december. I går åt jag julbord, i dag har jag sett på alla aktuella julkalendrar jag kunnat hitta och dessutom införskaffat en glittrig julaftonsutstyrsel för välförtjänta och efterlängtade skatteåterbäringsslantar. Det går liksom inte att ignorera julen när...

10.jpg

28.11.2014 0 comments.

Om särskrivningar, projektarbete och novemberstress

Första gången jag konsulterade herr Reuter och hans rutor var under mitt första studieår då jag under en modersmålskurs plötsligt bara var tvungen att få veta om det verkligen är tillåtet att särskriva ”lillajul”. Det är det, tydligen. Men jag tänker fortsätta hålla mig till min kära, gamla sammanskrivning även i år. Det finns tillräckligt med särskrivningar här i världen.

10.jpg

18.11.2014 0 comments.

Om reality-tv, bakverk och drömmar

Man har ju hört talas om folk som drar igång med storstädning, maratonträning eller storkok när det börjar nalkas tenttider. Och det är sant att jag precis i detta ögonblick känner en ruskigt stor lust att skriva på avhandlingen, fastän jag verkligen måste koncentrera mig på flerspråkighet i samhället. Dessutom har jag precis mist några hjärnceller genom att se gårdagens avsnitt av Paradise Hotel och bakat en pepparkakskladdkaka (man kanske till och med skulle diska efter sig...

9.jpg

28.10.2014 0 comments.

Om tenter, kreativitet och verkligheten

Det var ju tentvecka förra veckan och för en gångs skull var jag faktiskt inte ledig och njöt av ett fejkhöstlov utan tvingades faktiskt författa två prov (!). Cirka första gången på hela min universitetstid. Jag klagade, pustade och stånkade över att man ju ändå inte lär sig något av salstenter. (Vilket också är helt sant. Jag glömmer alltid den tvångsinpräntade informationen en dag, eller i bästa fall en vecka, senare.) Ack, vad synd det var om mig.

8.jpg

15.10.2014 0 comments.

Om biblioteksshopping, mobiltelefoner och tentveckor

Ett säkert tecken på att vi är mitt uppe i terminen och att tentveckan närmar sig med stormsteg är att det är svårt att få någon sittplats på Tritonia. Häromdagen letade jag mig halvt fördärvad efter en ledig stol med tillhörande bord att placera datorn på. Till slut fick jag syn på en man som höll på att packa ihop sina grejer längst in i ett hörn på fjärde våningen, vilket fram till så sent som förra veckan var obevandrad mark för mig.

22.jpg

25.09.2014 0 comments.

Om perfektionism, vardagspussel och deadlines

Jag har alltid haft en inbyggd ringklocka i kroppen. Den brukar kunna hålla reda på deadlines, jobbtider och födelsedagar utan några som helst problem. Den har även den goda smaken att väcka mig om morgnarna varje gång jag glömt att ställa väckarklockan – det är nästan så att jag överväger att bli lite religiös varje gång ett okänt något gör att jag vaknar i god tid innan morgonskiftet på jobbet. Någon högre makt måste definitivt styra över det där. Det finns helt...