Uusimmat blogikirjoitukset

11.jpg

24.08.2016 0 comments. - Ajatusyhteys

Mikä on Vaasan yliopisto?

Vaasan yliopisto on alueellisesti merkittävä kansainvälisen tason sivistys- ja tutkimustalo.

2.jpg

19.08.2016 3 comments. - Parempi huominen

Väärässä paikassa

Luonto antaa jälleen kaikkensa. Pitkän viikon jälkeen on rauhoittavaa pysähtyä tarkastelemaan, kun vettä tulee taivaan täydeltä ja taivas salamoi.

11.jpg

19.08.2016 0 comments. - Maalta maailmalle

Valon kaupunki Pariisi

Viikko Pariisissa meni nopeasti ja kaikkea ei mitenkään ehtinyt nähdä. Kuitenkin viikkoon ehti sisältyä paljon hienoja kokemuksia ja upeita nähtävyyksiä valon kaupungissa.

thumbnail_kirja.jpg

19.08.2016 5 comments. - Taloudesta ilman kyyneliä

Petos ja manipulaatio kukoistavat markkinataloudessa

Toukokuussa minulla oli ilo osallistua Washington DC:ssa seminaariin, jossa puhujana oli Nobelin taloustieteen palkinnon saanut taloustieteilijä George Akerlof. Hän esitteli uutta kirjaansa (Phishing for Phools: The Economics of Manipulation and Deception, Princeton University Press), jonka hän on kirjoittanut yhdessä (niin ikään Nobel-palkitun) professori Robert Shillerin kanssa. Kirja on juuri niin provokatiivinen kuin sen alaotsikosta (ja tämän kirjoituksen otsikosta) voi...

18.jpg

10.08.2016 0 comments. - Puuvillatehtaan puntari

Kaksi liiketoiminnan ja yrittäjyyden "oppikirjaa"

Luin kesällä kaksi liiketoiminnan ja yrittäjyyden "oppikirjaa", vaikka se ei kuulukaan suoraan omaan alaan. Kirjat olivat Teemu Keskisarjan Vihreän kullan kirous, G. A. Serlachiuksen elämä ja afäärit sekä Oula Silvennoisen Paperisydän, Gösta Serlachiuksen elämä. Suosittelen.

thumbnail_kaurapelto.jpg

10.08.2016 2 comments. - Ajatusyhteys

Kestävä kehitys

Kestävä kehitys on resurssisyöppö.

12.jpg

09.08.2016 0 comments. - Hurra en hurri

Engagemang, kunskap och mod

Hösten 2001 steg jag in i Fabriken vid Vasa universitet för första gången. Förväntansfull och upprymd, men aningen skraj, eftersom jag inte visste vad studierna i modersmålet svenska skulle innebära. Nu, 15 år senare, kan jag ärligt säga att jag aldrig ångrat det beslutet. Att studera vid Vasa universitet och enheten för nordiska språk (eller institutionen som det hette då) gav mig värdefull kunskap inför framtiden och oerhört fina minnen.