Puuvillatehtaan puntari

4.jpg

21.09.2017 0 comments.

Yksityisen ja julkisen organisaation eroista

Yliopiston rakenneuudistukset innoittavat ajattelemaan laajempia kokonaisuuksia ja uusia näkökulmia omalta alalta ja sen ulkopuoleltakin. Esimerkiksi mitkä ovat julkisen ja yksityisen toiminnan keskeiset erot organisaatioiden tasolla ja konkreettisesti. Lähtökohtana on nyt oikeuden ja yhteiskunnan tutkimus.

2.jpg

09.05.2017 2 comments.

Vaalitarkkailua ja vaalirikoksia

Kuntavaalit vuonna 2017 menivät varsin mallikkaasti. Kaikesta päätelleen pohjoismaisessa kulttuurissa äänestäminen lakiin perustuvissa, toistuvissa ja avoimissa vaaleissa on vakiinnuttanut paikkansa osana yhteiskuntaa. Kipupisteitä on kuitenkin esimerkiksi ehdokasasettelussa.

6.jpg

15.03.2017 2 comments.

Hyvä virkakielitaito kuuluu kaikille

Vaasan yliopistossa on opetettu hallintotieteilijöille hyvän virkakielen perusteita syksystä 2014. Hyvä virkakielitaito kuuluu kaikille, ja siksi virkakielikurssi on kaikille tutkinto-opiskelijoille avoin kahden opintopisteen julkisoikeuden verkkokurssi, ainoa laatuaan suomalaisissa yliopistoissa.

3.jpg

01.02.2017 3 comments.

Terveydenhoidon valinnanvapaus Ruotsissa

Suomeen valmistellaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon valinnanvapausjärjestelmää. Ruotsin vastaaviin järjestelmiin on helppoa tutustua Internetissä. Mitä löytyi?

6.jpg

05.01.2017 12 comments.

Sipiläkö esteellinen

Sipilää koskevan esteellisyyden uutisoinnissa on ollut monia perustavanlaatuisia epätarkkuuksia. Siksi on syytä vielä avata, miten esteellisyyttä on hallintolain mukaan lähestyttävä. Teen seuraavat kysymykset, joiden pohjalta arvioin esteellisyyttä.

20.jpg

30.11.2016 1 comments.

Onko norminpurku pitkälti mahdotonta?

Norminpurkuaalto ei ole oikein lähtenyt liikkeelle. Mietin miksi - General Theory of False Deregulation

6.jpg

01.09.2016 0 comments.

Laatutiedon julkaisun vaikutuksia ja valinnanvapaus

Voiko palvelun laadun julkaisemisella olla yllättäviä vaikutuksia? Miten julkisen sektorin avoimuus toimii? Asiaa miettii Kristian Siikavirta.

11.jpg

10.08.2016 2 comments.

Kaksi liiketoiminnan ja yrittäjyyden "oppikirjaa"

Luin kesällä kaksi liiketoiminnan ja yrittäjyyden "oppikirjaa", vaikka se ei kuulukaan suoraan omaan alaan. Kirjat olivat Teemu Keskisarjan Vihreän kullan kirous, G. A. Serlachiuksen elämä ja afäärit sekä Oula Silvennoisen Paperisydän, Gösta Serlachiuksen elämä. Suosittelen.