Ihmisen ääni

thumbnail_susi.jpg

29.06.2017 1 comments.

Eipä aikaakaan niin kauhistus – voi sotea

Näin kesäaikaan luetaan yleensä romaaneja. Agatha Christien yksi monista suomennoksista on nimeltään ”Eipä aikaakaan niin voi kauhistus”. Kirja on ihan tyypillistä Agathaa, joskin jutun pääselvittäjinä eivät ole neiti Marple tai Poirot, vaan Tommy ja Tuppence. Sote-järjestelmän ja johtamisen tutkijan ei nyt tarvitse tukeutua Agathaan, kun sote-uudistus tuottaa tuhansia sivuja monimutkaisia juonenkäänteitä ja poliittista peliä sisältäviä tekstejä. Harmillista on...

thumbnail_karpanen.jpg

22.05.2017 3 comments.

Puheesi on kärpäsen surinaa korvissani

Muistuipa mieleen otsikossa mainittu sitaatti, kun katselin Vaasan sairaanhoitopiiriä koskevan kansalaisaloitteen lähetekeskustelua 18.5.2017. Kyseinen sitaatti on Sinuhe Egyptiläisestä ja kuvaa tilannetta, jossa toisen ihmisen puheella ei ole mitään merkitystä kuulijalle tai toisen sanoma halutaan mitätöidä ihan täydellisesti.

thumbnail_raivo.jpg

22.04.2017 7 comments.

Someraivo hirvittää ihmisen ääni –tutkijaa

Nyt on ihmisen ääni –tutkijalla kaksijakoinen mieliala. Pidän ihmisten mielipiteitä ja osallistumisen oikeutta arvossa ja toivoisin, että päätöksenteossa ihmisten osaamista käytettäisiin hyväksi entistä paljon enemmän. Silti osa somea käyttävistä ihmisistä saa minut epäröimään.

thumbnail_tikru_ja_karhu.jpg

27.03.2017 12 comments.

Lähijohtajat mahdollistavina johtajina

Alinan piirtämä kuva symbolisoi yhdistävää erilaisuutta, joka on tämän kirjoituksen taustaidea. Mahdollistavassa johtamisessa erilaisten ihmisten luovuus ja kekseliäisyys yhdistyvät positiiviseksi toiminnaksi, kunhan siihen annetaan edellytyksiä.

thumbnail_tapion_poyta.jpg

28.02.2017 7 comments.

Vallan ja vastuun suuret siirtymät

Maakuntauudistus on iso mylläkkä suomalaisessa hallintokoneistossa. Kyseisessä uudistuksessa menee uusiksi sekä valtion aluehallinto että kuntahallinto. Esimerkiksi ELY- ja TE- keskukset kootaan maakuntahallinnon piiriin samoin kuin sote-palvelut. Näin ollen maakunnat ovat eräänlaisia imureita, jotka saavat haltuunsa nykyisiä valtionhallinnon ja kuntahallinnon tehtäviä. Kyseessä on selkeä vallan ja vastuun siirtymä. Tämän kaikki tietävät, mutta miten se tapahtuu ja mitä...

16.jpg

26.01.2017 4 comments.

Pirulliset ongelmat ynnä kompleksisuus on yhtä kuin deliberaatio

Otsikon yhtälö tulee olemaan ihmisen ääni blogini selkäranka. Miksi näin? No, pääasiassa siksi, että kaikki mainitut termit kuvaavat suomalaista nykymenoa ja niiden varassa on mahdollista pohtia erilaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä.

thumbnail_2012-10-26_09-50-47.jpg

11.03.2013 0 comments. - Citizen's Voice

Onnellisten Vaasan seutu – Nuorten näkökulmia seudun kehittämiseen

"Vaasan seudun nuoret ovat kyllästyneet loputtomiin riitoihin ja useiden päättäjien omaa napaa tuijottaviin asenteisiin". Vaasan seudun nuorten kansalaisraadin loppuraportti on julkaistu.