panorama_panorama_fuksit7.jpeg

Saksan kielen ja kirjallisuuden yksikkö

Saksa on nykyään Euroopan Unionin yleisin äidinkieli. Se on myös englannin ja ranskan ohella yksi EU:n sisäisten toimielinten kolmesta työkielestä. Saksa on Euroopan toiseksi levinnein kieli venäjän jälkeen. Saksan kielen hallinta on lisäetu kotimaan työmarkkinoilla, ja se voi myös toimia porttina Eurooppaan ja Euroopan työmarkkinoille.

Saksan kielen ja kirjallisuuden yksikkö tarjoaa opiskelijoilleen ja tutkijoilleen innostavan, luovan ja luontevasti kolmekielisen ympäristön, jossa vallitsee kansainvälinen ilmapiiri. Henkilökunnalla on äidinkielenään saksa, suomi tai ruotsi. Opiskelijoiden joukosta löytyy myös muiden kielten puhujia. Opetus toteutetaan alusta alkaen suurimmaksi osaksi saksaksi, mitä opiskelijat osaavat arvostaa.

Yksikön tutkimus ja opetus liittyvät kiinteästi toisiinsa. Opetus pohjautuu tutkimukseen ja opetuksesta saatu kokemus puolestaan näkyy tutkimuksessa. Keskeisiä tutkimusalueita ovat (kontrastiivisen) sanavaraston ja kääntämisen tutkimus sekä saksankielisen nykykirjallisuuden ja kulttuurin tutkimus. Yksikössä on toiminut vuodesta 2011 lähtien Suomalais-saksalaisten kirjallisuus- ja kulttuurisuhteiden tutkimuskeskus.

Christoph Parry
professori, yksikön johtaja

Päivitetty 26.02.2015 - Verkkotoimitus
Login